Εργατικό κίνημα
Εργατικά συλλαλητήρια

17/4/20, Πειραιάς. Φωτό: Ανταρσία στο Λιμάνι

• Συλλαλητήριο την Τετάρτη 29/9 στις 7μμ στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά καλούν μια σειρά από συνδικάτα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία με την COSCO για την παραχώρηση 16% (επιπλέον) των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε τροποποιώντας τη Σύμβαση Παραχώρησης που κατατέθηκε στη Βουλή. Στο συλλαλητήριο καλούν η Ένωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ), τα ναυτεργατικά σωματεία κ.α.

• Συνέλευση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, 12μ-6μμ στο παλιό εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51 Κερατσίνι). 

• Συλλαλητήριο εργατικών σωματείων ενάντια στη συνδικαλιστική απόλυση, με εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδος (ΣΕΜΛΑ) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/9 στις 7μμ στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.