Καταπίεση και απελευθέρωση
2/10, Όχι στην απαγόρευση των εκτρώσεων: Διαδηλώνουμε και στο Σύνταγμα 2μμ

Σε διαδήλωση καλεί στις 2/10 η Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη, για το δικαίωμα στην έκτρωση. Το κάλεσμα είναι στις 2μμ στο Σύνταγμα.

Η Κίνηση κυκλοφόρησε προκήρυξη την οποία διακινεί σε κινητοποιήσεις, γειτονιές και εργατικούς χώρους και στην οποία τονίζει ανάμεσα σε άλλα: “Στις 2 Οκτώβρη διαδηλώνουµε στο Σύνταγµα γιατί το δικαίωµα στην έκτρωση δέχεται άγρια επίθεση. ...Παρά το γεγονός ότι η έκτρωση είναι νόµιµη στη χώρα µας, η πρόσβαση σε δηµόσια νοσοκοµεία για αυτήν είναι πολύ περιορισµένη. Τα ιατρεία οικογενειακού προγραµµατισµού έχουν δεχτεί τα χτυπήµατα της υποχρηµατοδότησης, της υποστελέχωσης ακόµα και του κλεισίµατος ιδιαίτερα µέσα στην πανδηµία. Έτσι οι γυναίκες στερούνται αυτά τα κέντρα που δίνουν οδηγίες αντισύλληψης είτε µε το χάπι είτε µε τοποθέτηση σπιράλ, είτε µε άλλα µέσα. Στερούνται τον προσυµπτωµατικό έλεγχο για τον καρκίνο του µαστού και του τραχήλου, την ενηµέρωση γύρω από τα σεξουαλικώς µεταδιδόµενα νοσήµατα. 

Η µάχη για το δικαίωµα στην έκτρωση είναι µάχη για το δικαίωµα στην ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία και µάχη για να ορίζουµε τα σώµατα και τις ζωές µας. ...Στεκόµαστε στο πλευρό των γυναικών της Αµερικής και οργανώνουµε τη µάχη για το δικαίωµα στην έκτρωση. Καλούµε τα σωµατεία, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, τις κοινότητες µεταναστών/ριών, τις οργανώσεις της Αριστεράς να δώσουµε από κοινού αυτό τον αγώνα.” 

Ολόκληρη η προκήρυξη εδώ.