Εργατικό κίνημα
ΕΝΙΘ: Εκλογές στις 12/10

10/9, Το “Καραβάνι της Υγείας” στη Θεσσαλονίκη. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Σε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ προχωρά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) την Τρίτη 12 Οκτώβρη. Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, η παράταξη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους νοσοκομειακούς γιατρούς, θα δώσει την εκλογική μάχη για να βγει ενισχυμένος ο δρόμος της απεργιακής σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τις επιθέσεις στο ΕΣΥ.

Ο Γιάννης Κούτρας, αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ και υποψήφιος στις εκλογές με το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, μας είπε: «Οι εκλογές έρχονται μέσα στην περίοδο της πανδημίας και μετά από μεγάλες μάχες των υγειονομικών ενάντια στην κυβέρνηση που έχει προσπαθήσει να διαλύσει τη δημόσια Υγεία. Τελευταίο επεισόδιο οι αναστολές εργασίας-απολύσεις με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και η περαιτέρω επιβάρυνση της λειτουργίας των νοσοκομείων. Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή, από τις 7 Απρίλη του 2020 που δόθηκε το σήμα σε όλη την εργατική τάξη για το πώς σπάμε τα λοκντάουν και παλεύουμε την δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης, μέχρι και τις τελευταίες κινητοποιήσεις για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, για όλα τα μέτρα θωράκισης του ΕΣΥ.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, η πανελλαδική δύναμη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που δίνει τη μάχη για ένα μαχητικό ριζοσπαστικό κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών, ήταν πρωτοπόρο σε όλους αυτούς τους αγώνες. Και με τους αγωνιστές/ίστριες από το δίκτυο “Νυστέρι” και το Συντονιστικό Νοσοκομείων που συμμετέχουμε στις γραμμές του να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία τους. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό μας για να δυναμώσουμε την ΕΝΙΘ σε αγωνιστική κατεύθυνση, με επιτροπές αγώνα, με διαδικασίες από τα κάτω, με οργάνωση των κινητοποιήσεων μαζί με όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων.

Η δύναμή μας είναι στην κοινή δράση γιατρών και υπόλοιπων εργαζόμενων απέναντι στις επιθέσεις του Πλεύρη. Γι' αυτό και θα δώσουμε τη μάχη των εκλογών οργανώνοντας ταυτόχρονα το επόμενο μεγάλο κινηματικό ραντεβού, την πανυγειονομική απεργία στις 21 Οκτώβρη που συνδιοργανώνουν ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ. Είναι κεντρική μάχη για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του υγειονομικού κινήματος».