Εργατικό κίνημα
Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ: Ώρα για απεργίες

Χρίστος Αργύρης. Φωτό: Αρχείο ΕΑ

To Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ συνεδρίασε τη Δευτέρα 4/10. Ανάμεσα στις αποφάσεις είναι η στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και της απεργίας – αποχής από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. 

Η κήρυξη  στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ) που θα γίνουν στις 5, 13 και 21 του Οκτώβρη του 2021. Η κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας τον Νοέμβρη σε συνεργασία με ομοσπονδίες και σωματεία του ιδιωτικού τομέα, η πραγματοποίηση σύσκεψης των ομοσπονδιών για τον νόμο Χατζηδάκη και η πραγματοποίηση μέσα στον Νοέμβρη της ετήσιας Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης της ΑΔΕΔΥ για τη διαμόρφωση της πολιτικοσυνδικαλιστικής τακτικής και δράσης της Συνομοσπονδίας. 

«Οι Παρεμβάσεις προτείναμε στήριξη με πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση τόσο των εκπαιδευτικών που απεργούν στις 11/10, όσο και των υγειονομικών που απεργούν στις 21/10. Με ευθύνη του ΠΑΜΕ και της ΔΗΣΥΠ που έμειναν σε μια αόριστη καταδίκη του νόμου Χατζηδάκη, η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου περιορίστηκε σε μια απεργία κάπου τον Νοέμβρη χωρίς καν να ορίσουν από τώρα την ημερομηνία. Από αυτή την άποψη η απόφαση είναι κάτω των περιστάσεων. 

Χρειαζόμαστε άμεση απεργιακή κλιμάκωση, αυτή είναι η ουσιαστική στήριξη των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και η γενίκευση της μάχης ενάντια στην κυβέρνηση» σχολιάζει ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός στο ΓΝΑ Γεννηματάς και μέλος του Συντονιστικού Νοσοκομείων. «Στην ίδια συνεδρίαση το Γενικό Συμβούλιο καταδίκασε τις επιθέσεις των νεοναζί σε Νέο Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη και συμφώνησε στην πρόταση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 9/10» συμπληρώνει.