Περιβάλλον
Συνέλευση Τηνιακών

Συνέλευση Τηνιακών και φίλων της Τήνου στην Αθήνα, αλλά και αλληλέγγυων στον αγώνα της Τήνου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, έξω από το κτίριο της αδελφότητος Τηνίων. Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η απόφαση της συνέλευσης των Τηνιακών της Αθήνας:

«Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά την σύμπνοιά μας με την καθολική αντίθεση των κατοίκων της Τήνου στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα βουνά της… Μέλη πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων και άλλοι πολίτες που βρέθηκαν στην συνάντηση και που εκπροσωπούν το σύνολο των χωριών μας, από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη, εξέφρασαν έντονα την δυσαρέσκειά τους προς την ηγεσία και των δύο βαθμίδων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ολιγωρία στην υλοποίηση αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει με την παρότρυνση του συνόλου των κατοίκων του νησιού. Καλούν ακόμη και τώρα να μην χαθεί καμία άλλη ευκαιρία αντίστασης απέναντι σε ένα έργο που θα έχει βαριές οικονομικές συνέπειες στον τόπο. 

Διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει τήρηση της ομόφωνης απόφασης των θεσμικών οργάνων και καλούμε, έστω και αυτή τη στιγμή, οι αρμόδιοι να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης και να τηρήσουν στο ακέραιο τις αποφάσεις που υπερασπίζονται την βούληση του συνόλου. Αποφασίζουμε, μέσα από αυτή την προσπάθεια, να οργανωθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των κατοίκων με στόχους την ενημέρωση, την οικονομική ενίσχυση αλλά κυρίως την κινητοποίηση και την μαζικοποίηση του κινήματος».

«Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, έγινε μια πλατιά συζήτηση και στην επόμενη συνάντηση αυτή την βδομάδα θα αποφασιστούν και οι συγκεκριμένες δράσεις” ανέφερε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Αντώνης Φώσκολος που συμμετείχε στη συνέλευση.  

Εν τω μεταξύ με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, η διαδήλωση- οδοιπορικό στην Ακρόπολη των Στύρων, από συλλόγους, φορείς και ενεργούς πολίτες «ενάντια στην βεβήλωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, από την ανεξέλεγκτη λαίλαπα των βιομηχανικών αιολικών “πάρκων” οι οποίοι εγκαθίστανται ακόμα και εντός αρχαιολογικών χώρων και οικισμών» όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στην ανακοίνωσή τους.