Περιβάλλον
Πειραιάς: Δήμαρχος και COSCO μας δουλεύουν

«Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά, ο Δήμαρχος εισηγείται την έγκριση µνηµονίου συνεργασίας µεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. & Δήµου Πειραιά για την κατασκευή πάρκου πλησίον στην Πύλη Ε12. Αφού η COSCO εξασφάλισε ως δώρο από την κυβέρνηση το 67% των μετοχών του λιμένα σπεύδει να τακτοποιήσει «τα του οίκου της» στα κατεχόμενα 140 στρέμματα Δημοτικής περιουσίας στο Παλατάκι» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα σε ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο Πειραϊκής. 

«Με ένα μνημόνιο 15ετούς διάρκειας θέτει τους όρους για κατασκευή “πάρκου” το οποίο θα ονομάσει πάρκο του ΟΛΠ, αποτελούμενο από αναψυκτήρια, παιδικές χαρές, γυμναστήριο, ποδηλατοδρόμιο και ολίγο πράσινο το οποίο θα συντίθεται με τεχνητούς χλοοτάπητες, καλλωπιστικούς θάμνους και κάποια δέντρα ακριβώς μπροστά από το 5αστερο ξενοδοχείο που προγραμματίζεται προς ανέγερση μελλοντικά (τυχαίο;). 

Με αυτόν τον τρόπο η COSCO εξυπηρετώντας ως συνήθως τις ανάγκες της και όχι τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων επιχειρεί να τσιμεντοποιήσει ακόμη περισσότερο την περιοχή δημιουργώντας χρήσεις δύο καταστημάτων εστίασης τα οποία θα εκμεταλλεύεται αποκλειστικά η ίδια αντί της δημιουργίας πράσινης ζώνης αντιρρύπανσης ως άμυνα στους εκπεμπόμενους ρύπους των κρουαζιεροπλοίων και να αποκλείσει τους κατοίκους με την τοποθέτηση συρματοπλέγματος-φράκτη από την πρόσβαση στην πολιτιστική τους κληρονομιά, (το αρχαίο τείχος και το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή) γράφοντας για άλλη μια φορά τον νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις στα παλαιότερα των υποδημάτων της…».