Εργατικό κίνημα
ΕΙΝΗ: Εκλογές στις 24/1

Στηρίζουμε «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ πραγματοποιεί τη Δευτέρα 24 Γενάρη η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ). Για πρώτη φορά κατεβαίνει στις εκλογές το «Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή», το σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

«Οι εκλογές έρχονται στην πιο κρίσιμη στιγμή για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, με τη μάχη ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης ανοιχτή», μας είπε η Λουίζα Γκίκα, ειδικευόμενη παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και υποψήφια με το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή από το δίκτυο υγειονομικών «Νυστέρι». «Χρειαζόμαστε μια Ένωση μαχητική που να πρωτοστατεί στους αγώνες, με απεργιακές κινητοποιήσεις, ενωτικά με όλους τους συναδέλφους/ισσες, για να σώσουμε το ΕΣΥ από τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης για χάρη των κλινικαρχών. Η παρουσία μας στο ΔΣ αυτή τη μάχη θα δυναμώσει.

Ο ρόλος μας έχει ήδη φανεί τα δυο τελευταία χρόνια της πανδημίας που πρωτοστατήσαμε στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, αλλά και το τελευταίο διάστημα ενάντια στις συνεχείς απόπειρες της ηγεσίας της Ένωσης να αναβάλει τις εκλογές. Με την επιμονή μας, κερδίσαμε ότι θα γίνει η εκλογοαπολογιστική συνέλευση την περασμένη Παρασκευή και ότι θα οριστεί η ημερομηνία των εκλογών. Κερδίσαμε επίσης ότι δεν θα αποκλειστούν από το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι αγροτικοί γιατροί, όπως μεθόδευε η ηγεσία της Ένωσης με διάφορες δικαιολογίες για να πετάξει έξω τους νέους συναδέλφους».

Κάλπες θα στηθούν σε όλα τα νοσοκομεία των νομών.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΕΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ:

ΑΡΓΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ

ΓΑΡΟΥΦΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ

ΓΚΙΚΑ ΛΟΥΙΖΑ, ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Π.Γ.Ν.Ι

ΓΚΙΟΚΑ ΕΛΕΝΗ, Δ/ΝΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ

ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Δ/ΝΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ Γ.Ν. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

ΚΩΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Γ.Ν.Ι.

ΛΑΥΡΕΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ-ΕΙΡΗΝΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ Κ.Υ. ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ

ΛΟΥΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Γ.Ν.Ι.

ΛΥΚΟΥΔΗ ΑΝΝΑ, Δ/ΝΤΡΙΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ

ΛΥΚΟΥΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΑΥΡΑ), Δ/ΝΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ

ΜΕΤΣΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Α ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ