ΜΕΤΡΟ - 24ωρη στις 13/7

Η Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε με στάση εργασίας, ήταν μαζική και οργισμένη μπροστά στην ανακοίνωση της απόλυσης 280 συμβασιούχων και τις περικοπές σε μισθούς και δώρα που φτάνουν μέχρι και τα 300 ευρώ. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ να μην υπάρξει απαρτία και να μην παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις η πλειοψηφία των εργαζόμενων απάντησε με πραγματική πυγμή. Πάνω από 50 άτομα πλαισίωσαν την απεργιακή επιτροπή που εκλέχτηκε μέσα από την Γ.Σ. ενώ τα γιουχαΐσματα στις προηγούμενες ηγεσίες του σωματείου αποδεικνύουν πως ο κόσμος της βάσης βρίσκεται σε αναβρασμό. 

«Παρά τις τρικλοποδιές που προσπαθούν να βάλουν οι παρατάξεις το σωματείο ταυτίζεται απόλυτα με την θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόμενων», αναφέρει μιλώντας στην Ε.Α. ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζόμενων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος ο οποίος διαγράφθηκε από το ΠΑΣΟΚ πριν λίγες μόλις εβδομάδες. «Οι επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν προηγούμενο. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των απολυόμενων συναδέλφων μας. Δεν θα δεχτούμε ούτε μία χαμένη θέση εργασίας. Δεν θα δεχτούμε την απαξίωση των δημόσιων συγκοινωνιών». 

«Αυτό που πραγματικά φάνηκε σήμερα είναι το χάσμα μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων και της βάσης», τόνισε στην Ε.Α. ο Αλέξης τεχνικός του Μετρό. «Σήμερα η πλειοψηφία των εργαζόμενων παραμέρισε τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές και έδειξε την θέλησή του να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις άμεσα».

«Η μόνη διέξοδος που μπορούν να βρουν οι εργαζόμενοι στην ολομέτωπη επίθεση που τους γίνεται -και δεν είναι λύση μόνο για τους εργαζόμενους στο Μετρό αλλά συνολικά για την εργατική τάξη και την κοινωνία ολόκληρη - είναι ο αγώνας», ανέφερε ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος προσθέτοντας πως, «η μόνη μορφή που μπορεί να πάρει αυτός ο αγώνας για να μπορεί να έχει αποτέλεσμα είναι η απεργία διαρκείας».