Φοιτητές Νομικής: Άμεση απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις

Η άμεση απάντηση των φοιτητών που με αλυσίδες και συνθήματα ανάγκασαν τους μπάτσους να κατέβουν στην Ακαδημίας έδειξε την ετοιμότητά τους ενάντια σε οποιουδήποτε είδους κατάλυση του ασύλου, προστατεύοντας τους μετανάστες.

Αμέσως μέλη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της ΚΕΕΡΦΑ βρέθηκαν στην Νομική καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. “Ευχαριστούμε τους φοιτητές της Νομικής γιατί βρίσκονται πράγματι στο πλευρό μας όποτε τους χρειαζόμαστε. Λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου που έδιωξε την δικτατορία στην Ελλάδα και έφερε δημοκρατικά δικαιώματα και εμείς οι μετανάστες που ζούμε στην Ελλάδα ζητάμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας”, τόνισε τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Τζαβέντ Ασλάμ ο οποίος κάλεσε όλους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 15 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο.

Μεροκάματο

“Έχουμε έρθει στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή”, τόνισε ο Μαγιορό Τιάμ από την Ένωση Μεταναστών Εργατών. “Οι αφρικανοί μικροπωλητές αναγκάζονται να βρίσκονται από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο για να μπορούν να βγάλουν ένα μικρό μεροκάματο που θα τους εξασφαλίζει το φαΐ και το νοίκι τους. Θέλουν να μας κόψουν ακόμα και αυτό. Και πώς να ζήσουμε μετά;”

“Καταγγέλουμε και τον Δήμαρχο Καμίνη που έστειλε την Δημοτική Αστυνομία να επιτεθεί στους μετανάστες και τον Πρύτανη Πελεγρίνη ο οποίος έδωσε πράσινο φως στην αστυνομία να μπει μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο. Αν νομίζουν ότι στην καινούρια κυβέρνηση που μαγειρεύουν θα δώσουν προίκα την καταστολή και τον ρατσισμό, εμείς τους προειδοποιούμε. Θα φύγουν πανικόβλητοι όπως έφυγε και ο Παπανδρέου”, είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου ο οποίος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 17/11.

Διαβάστε επίσης

Ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς βάζουν τους φασίστες στη συγκυβέρνηση! ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

Η αντιφασιστική διαδήλωση στο Παγκράτι

Αποκλείουν τα παιδιά των μεταναστών