ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ όπως Παπανδρέου - Σαμαράς;

Οργανώνουν τους αγώνες τους και γι’ αυτό εξουσιοδότησαν την εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις, για συλλαλητήρια και άλλες μορφές αγώνων στη βάση των δικών τους αποκλειστικά συμφερόντων”.

Σε ερώτηση, αμέσως μετά, δημοσιογράφου για το αν έχουν καθοριστεί οι ημερομηνίες απεργιών, ο πρόεδρος έδειξε πως μόνο κλειστά δεν έχει τα αφτιά του στο πολιτικό παιχνίδι, απαντώντας πως οι ημερομηνίες θα αποφασιστούν “με βάση και τις πολιτικές εξελίξεις γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η χώρα από πολιτική άποψη είναι στην κόψη του ξυραφιού”. Θέλει ο Γιάννης να κρυφτεί...

Κωλυσιεργούν

Για άλλη μια φορά μετά τις μεγάλες κορυφώσεις του απεργιακού κινήματος, οι πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ κωλυσιεργούν να δώσουν συνέχεια στον αγώνα. Ολες οι διαδικασίες που υποτίθεται θα κατέληγαν σε κήρυξη νέας πανεργατικής -η κοινή συνεδρίαση των οργάνων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την περασμένη Τρίτη που θα εξέταζε το απεργιακό χρονοδιάγραμμα, οι χωριστές συνεδριάσεις της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ την επόμενη μέρα που θα οριστικοποιούσαν το νέο απεργιακό πρόγραμμα- δεν έβγαλαν καμία συγκεκριμένη απόφαση.

Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μεταφέρουν την παράλυση που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο μέσα στα συνδικάτα. Με προκλητική δικαιολογία, μάλιστα, τις πολιτικές εξελίξεις οι οποίες πυροδοτήθηκαν από το απεργιακό κίνημα. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να επιτρέψουν την παράλυση. Σε κάθε ομοσπονδία, σε κάθε σωματείο ή σύλλογο, η βάση έχει τη δύναμη να επιβάλει τη συνέχεια των απεργιών και των καταλήψεων και μια νέα 48ωρη Πανεργατική άμεσα. Αυτή θα είναι η πραγματική πίεση πάνω στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κλιμακώσουν.

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιστέκονται. Όχι απολύσεις και κλεισίματα

Τα Νοσοκομεία επιμένουν

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Χρειάζεται πρωτοβουλία της βάσης ξανά