ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Νέες εκδόσεις

Δεν είναι μόνο τα 150 αντίτυπα που δόθηκαν στην Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι και η μεγάλη ανταπόκριση που συνάντησε στους εργατικούς χώρους, όπου μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν αγοράσει πάνω από 50 βιβλία, και στα συνδικάτα όπου η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ παράγγειλε 100. Τα ξεκάθαρα επιχειρήματα του βιβλίου που με απλό τρόπο εξηγούν και στοιχειοθετούν τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, τα ζητήματα της ρήξης με την ΕΕ και το ευρώ και συνολικά την αντικαπιταλιστική διέξοδο από την κρίση, κάνουν την τελευταία αυτή έκδοση του ΜΒ πραγματικό όπλο απέναντι στα ψέματα και τους εκβιασμούς κυβέρνησης και Τρόικας. Στόχος μας είναι να εξαντληθεί και η δεύτερη έκδοση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Επιστέγασμα

Η επιτυχία του βιβλίου του Κώστα Σαρρή έρχεται σαν επιστέγασμα της φετινής εκδοτικής προσπάθειας του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου. Επτά νέα βιβλία από την αρχή του χρόνου μέχρι τώρα που μπαίνουν ορμητικά στη συζήτηση για τον καπιταλισμό και την μαρξιστική απάντηση στην κρίση, το επαναστατικό υποκείμενο και το επαναστατικό κόμμα – από το “Καπιταλισμός Ζόμπι” του Κρις Χάρμαν που κι αυτό θα χρειαστεί μάλλον να το επανεκδόσουμε τη νέα χρονιά μέχρι την “Εργατική τάξη σήμερα” του Λ. Μπόλαρη, τις “Θέσεις της Λυών” του Αντόνιο Γκράμσι και την επανέκδοση του “Επαναστατικές ιδέες του Μαρξ” του Άλεξ Καλλίνικος.

Σκοπεύουμε να εκδώσουμε άλλα τέσσερα βιβλία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τα δυο απ' αυτά θα είναι έτοιμα τη βδομάδα του Πολυτεχνείου: Πρόκειται για την επανέκδοση της παμφλέτας “Το Πολυτεχνείο είναι εδώ”, που αποκτά μεγάλη επικαιρότητα σήμερα, όχι μόνο επειδή η εξέγερση του Νοέμβρη 1973 δείχνει πως ο δρόμος για την αλλαγή της κοινωνίας είναι ο επαναστατικός, αλλά και επειδή στο Πολυτεχνείο γεννήθηκε η επαναστατική αντικαπιταλιστική Αριστερά που έχει ανάγκη το κίνημα για την ανατροπή του συστήματος.

Το δεύτερο βιβλίο είναι μια συλλογή κειμένων της Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση (της ΟΣΕ, από την οποία προήλθε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) που υπήρχαν στην παράνομη εφημερίδα της, τη Μαμή, της περιόδου της δικτατορίας μεταξύ 1972-1974. Μια έκδοση που συνδυάζεται με την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΟΣΕ.

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση χτυπάει το χώρο του βιβλίου, στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να γίνει ο χώρος του βιβλιοπωλείου στη Φειδίου 14 κέντρο των αντικαπιταλιστικών και επαναστατικών ιδεών.