Πήγασος

«Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε κόντρα αν η συνέλευση θα γίνει στο μαγαζί ή στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ», μας είπε ο Κώστας Σαρρής, απολυμένος δημοσιογράφος από τον Πήγασο και μέλος των Financial Crimes. «Η αφορμή για τη σύγκληση συνέλευσης ήταν το νέο κύμα απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία του Πήγασου στο Έθνος, στη Goal News και σε Περιοδικά. Το πρόβλημα είναι ότι η Ένωση τοποθετήθηκε δειλά και κάλεσε συνέλευση στα γραφεία της, γεγονός που έδωσε το πάτημα σε ένα κομμάτι εργοδοτικών να μην έρθουν, και στους διευθυντές να εκβιάζουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.

Η απεργία κάλυπτε και τους δημοσιογράφους του ραδιοσταθμού Sentra Goal, αλλά ο διευθυντής είχε στείλει μέιλ που εκβίαζε τους δημοσιογράφους να μην συμμετέχουν. Μάλιστα έβαλε εργαζόμενο στο διαφημιστικό τμήμα να εκφωνήσει τις ειδήσεις.

Η τοποθέτηση του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ ήταν να ρίξει το φταίξιμο στους εργαζόμενους που δεν ήρθαν στη συνέλευση. Η τοποθέτηση από την δικιά μας πλευρά ήταν ότι απέναντι στα πογκρόμ των απολύσεων χρειάζεται η ΕΣΗΕΑ να προκηρύξει 48ωρη απεργία στον Πήγασο για να σπάσει τους εκβιασμούς και τον εκφοβισμό. Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση μέλους του Προεδρείου που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, ότι το ζήτημα δεν είναι η απεργία αλλά το περιεχόμενό της. Σε κάθε περίπτωση η πίεση των συναδέλφων σε κάθε μαγαζί απέναντι στις Ενώσεις χρειάζεται να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα αναγκάζοντάς τις να προχωρήσουν σε κοινές απεργίες όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, στα δημόσια και ιδιωτικά, για να σπάσουμε τις συντονισμένες επιθέσεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Διαβάστε επίσης

Ελευθεροτυπία

ΔΟΛ

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ όπως Παπανδρέου - Σαμαράς;

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Χρειάζεται πρωτοβουλία της βάσης ξανά

Τα Νοσοκομεία επιμένουν