Εκπαιδευτικοί

Σε 24ωρη απεργία μετατρέπουν μία σειρά Πρωτοβάθμια Σωματεία των ΕΛΜΕ και των Διδασκαλικών Συλλόγων την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, και των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για 3ωρη στάση εργασίας στις 18/12 με στόχο να κλιμακωθεί η απεργιακή απάντηση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Πέμπτη 18/12 (11 π.μ. - 2 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 2 μ.μ. - 5 μ.μ. για την απογευματινή) και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 12.00 μμ στα Προπύλαια και στα συλλαλητήρια που οργανώνονται στις άλλες πόλεις. Η ΔΟΕ κήρυξε για την ίδια ημέρα 2ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12:00 - 14:00 για την πρωινή βάρδια και 14:00 - 16:00 για την απογευματινή) και καλεί στις 12 στο υπουργείο Υγείας στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και στις 12.30 στα Προπύλαια.

Η Γενική Συνέλευση της Γ ?ΕΛΜΕ Αθήνας που έγινε την Τρίτη 16/12 αποφάσισε ύστερα από πρόταση της Aγωνιστικής Kίνησης (Παρεμβάσεις) να συμμετέχει στην τρίωρη πανελλαδική στάση της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ στις 18/12 και να προκηρύξει τρίωρη στάση τις πρώτες ώρες της ίδιας ημέρας έτσι ώστε να μετατραπεί η στάση σε 24ωρη. Επίσης αποφάσισε τη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια καθώς και στο αντιρατσιστικό το Σάββατο στις 20 Δεκέμβρη στα Προπύλαια. «προκειμένου να καταδικάσουμε για μία ακόμη φορά την κρατική βία και τον αυταρχισμό, να απαιτήσουμε σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας και ικανοποίηση των οικονομικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών αιτημάτων μας». Επίσης η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να συμμετέχει στη σύσκεψη σωματείων στη Νομική αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Πέμπτης. Eπίσης η συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα συμπαράστασης στην Altec.

«Την Τρίτη 16/12 έγινε συνέλευση στην Ε´ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης», μας ενημερώνει η Ευα Τζένου καθηγήτρια. «Παρόλο που η συνέλευση ήταν εκλογοαπολογιστική αποφασίστηκε ύστερα από πρόταση των Παρεμβάσεων, της ΕΣΑΚ και της Αντεπίθεσης, να προκηρυχθεί 3ωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ από τις 8πμ ούτως ώστε μαζί με την στάση της ΕΔΟΘ και της ΟΛΜΕ να μετατραπεί η 18 Δεκέμβρη σε 24ωρη απεργία. Αποφασίσαμε επίσης να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και να πορευτούμε μαζί με τους φοιτητές. Επίσης καλούμε σε νέα γενική συνέλευση με το άνοιγμα των σχολείων αμέσως μετά τα Χριστούγεννα».

Ο Σύλλογος Δασκάλων Κ. Σωτηρίου αποφάσισε: «Καλούμε τη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να εγκαταλείψουν την αποδοχή των κελευσμάτων του πρωθυπουργού για εργασιακή ειρήνη και να προκηρύξουν Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 18/12 - ημέρα πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Καλούμε τη ΔΟΕ και τις άλλες ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να προκηρύξουν 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 18/12. Ο σύλλογός μας καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 18/12, στις 12 στα Προπύλαια. Στην 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, ο σύλλογος προκηρύσσει 3ωρη στάση επιπλέον, ώστε να μπορεί να καλυφθεί ολόκληρη η μέρα απεργιακά, για να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στο συλλαλητήριο» και καλεί σε σύσκεψη σωματείων την Πέμπτη 18/12, μετά την διαδήλωση (πιθανόν στις 4μμ) στη Νομική, «για να καθορίσουμε τις κοινές πρωτοβουλίες».

Η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας αφού αποφάσισε να αναβάλει τις εκλογές και την εκλογοαπολογιστική συνέλευση, καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την ΤΕΤΑΡΤΗ 17-12-2008 στις 7μ.μ. στο 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κύπρου και Βουλιαγμένης) με θέμα: «Οι εξελίξεις στο χώρο της νεολαίας, η συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις και η δράση μας».