Συντονισμός και στις γειτονιές

Μία σειρά από πρωτοβάθμια συνδικάτα έχουν ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα τη μάχη του συντονισμού για να δοθεί οργανωμένη απάντηση στην κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ.

Την Τρίτη 16/12 στις 7.30μμ οργανώνεται στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων σύσκεψη με τη συμμετοχή των φοιτητικών καταλήψεων, πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης, καθώς επίσης και της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου δασκάλων με στόχο να μετατραπεί η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 18/12 σε νέα πανεργατική απεργία.

Την Δευτέρα το πρωί το σωματείο του Δήμου Νέας Ιωνίας οργάνωσε σύσκεψη με πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς της περιοχής. «Στη σύσκεψη συμμετείχαν πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου Νέας Ιωνίας, οι Δημοτικές Παρατάξεις του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και της Aντικαπιταλιστικής Αριστεράς και η Εργατική Αλληλεγγύη» μας είπε ο Στέλιος Μιχαηλίδης από το ΣΕΚ. «Επίσης παρευρέθηκαν και εργαζόμενοι της ALTEC που μοίρασαν προκήρυξη ενημερώνοντας για την κατάληψη διαρκείας που ξεκίνησε την ίδια ημέρα. Η σύσκεψη αποφάσισε να βγάλει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα τους.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση σε σχέση με τη στάση των συνδικάτων και της αριστεράς απέναντι στην κυβέρνηση και την καταστολή της αστυνομίας. Αποφασίστηκε να διοργανωθεί την Τρίτη 16/12 στις 6μμ συγκέντρωση στην πλατεία Σημηριώτη και πορεία στους δρόμους της πόλης. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει κάλεσμα στην ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 18/12 με στόχο να μετατραπεί σε νέα πανεργατική απεργία.

Όπως τονίσαμε στη σύσκεψη στηρίζουμε την τοπική κινητοποίηση της Τρίτης και κάνουμε προσπάθεια για συντονισμό των εργαζομένων με τους μαθητές και τη νεολαία για να είναι η 18/12 μία νέα πανεργατική συνέχεια. Γι αυτό το σκοπό έχουμε έρθει σε επαφή με μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο, το 1ο και 2ο ενιαίο Λύκειο Νέας Ιωνίας για να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση της Τρίτης και της Πέμπτης».

Την Τρίτη 16/12 στις 6.30 το απόγευμα το σωματείο του Δήμου Βύρωνα καλεί πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς της περιοχής σε σύσκεψη συντονισμού.

Ανάλογη πρωτοβουλία παίρνει και ο Σύλλογος Δασκάλων του Αιγάλεω, ο οποίος καλεί σε σύσκεψη την ίδια ημέρα στις 9μμ.