ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: Τι έβγαλε το Συνέδριο;

Στις 10 - 11 και 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. Την πρώτη μέρα υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών προκειμένου να συμμετέχουν όλοι στην πανεργατική απεργία. Η απαξίωση των εργασιών του συνεδρίου από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ήταν για ακόμη μία φορά παραπάνω από εμφανής. Η χαρακτηριστική φράση στελέχους της ΠΑΣΚΕ «στο συνέδριο δεν ερχόμαστε για να συζητήσουμε αλλά για να ψηφίσουμε» δείχνει πως αντιλαμβάνονται το συνδικαλισμό.

Σύνεδροι από το χώρο της Αριστεράς (Δ.Α.Σ., Ανεξάρτητοι) έδωσαν έμφαση στην ανάδειξη του ζητήματος των ασφαλιστικών ταμείων. Σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Υφυπουργού Μπέζα ενώ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Επαγγελματικού Ταμείου των εφοριακών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ), ζητώντας την κατάργησή του. Το συνέδριο υιοθέτησε πρόταση της ΠΑΣΚΕ για απεργία στις 20/12 μέχρι 5/1 με αίτημα την άμεση υπογραφή Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες από την ένταξη του Ειδικού Λογαριασμού (ΔΙΒΕΕΤ) στον Προϋπολογισμό. Η πρόταση αυτή είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες όσο και από τις διαθέσεις της βάσης. Κυρίως όμως πρόκειται για τουφεκιά στον αέρα αφού η Απόφαση όπως ανακοίνωσε και ο Μπέζας θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες όπως είναι υποχρεωμένος και από τον ίδιο το νόμο και θα οδηγηθούμε πάλι σε μια απεργία που εξαγγέλλεται και δεν πραγματοποιείται. Δυστυχώς οι παρατάξεις της Αριστεράς ΑΣΚΙ (ΣΥΝ) και ΔΑΣ (ΚΚΕ) δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κοινή πρόταση για απεργία, με αίτημα την ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό και κατέθεσαν χωριστά παρόμοιες προτάσεις!!

Στο συνέδριο την πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου πήρε πάλι η ΠΑΣΚΕ ενώ η Αριστερά έβγαλε τρεις συμβούλους 2 ΑΣΚΙ (είχε μία) και 1 ΔΑΣ.

Μάκης Γεροντίδης