Όμηροι των περικοπών

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και το αντίστοιχο Διδασκαλείο έχουν γίνει όμηροι της πολιτικής περικοπών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση.

Για δεύτερη βδομάδα τώρα δεν γίνονται μαθήματα εξαιτίας της ελλιπούς γραμματειακής υποστήριξης των τμημάτων. Με το πρόσχημα να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κενά στα σχολεία και να μην προσληφθούν άλλοι αναπληρωτές, δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα των πανεπιστημίων να αποσπαστούν εκπαιδευτικοί απαραίτητοι για τη γραμματεία και για να αναλάβουν τη σχολική πρακτική των φοιτητών. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι στο Διδασκαλείο Ρεθύμνου είναι κλειστή η γραμματεία και παράλληλα γίνονται άτυπα προτάσεις σε επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν εκείνοι «εθελοντικά» τις σχολικές πρακτικές των φοιτητών με αντάλλαγμα να τους περάσουν σε δύο μαθήματα του εξαμήνου. Αποδεικνύεται ότι οι ισχυρισμοί του Υπουργείου πως οι εκπαιδευτικοί που έχουν αποσπαστεί, στις διάφορες διοικητικές και επιστημονικές υπηρεσίες, το έχουν κάνει για να λουφάρουν είναι ένα τεράστιο ψέμα. Προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες για τις περικοπές στις δικές μας πλάτες. Δυστυχώς, σε αυτή τους την προσπάθεια τους συνδράμει και η πρόεδρος του Συλλόγου Μετεκπαιδευόμενων εκπαιδευτικών στο Διδασκαλείο. Το όλο θέμα αποτελεί ένα σκάνδαλο, οι αντιδράσεις των δασκάλων είναι πολλές κι έτσι αποφασίστηκε Γενική Συνέλευση για την Παρασκευή 8/10 το πρωί. Να διεκδικήσουμε να σταματήσουν αυτές οι μεθοδεύσεις εις βάρος μας και να γίνουν τώρα πρόσθετοι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί.

Μαλανδράκη Βασιλεία - Θάνος Γιάννης, Εκπαιδευτικοί στο Διδασκαλείο Ρεθύμνου