Στις Περιφέρειες...

«Προχωράμε άμεσα σε ένα πρόγραμμα εξορμήσεων σε εργατικούς χώρους, γειτονιές και χωριά, ενώ τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει και η διακήρυξή μας» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Σεραφείμ Ρίζος. «Ζητάμε από τους αγωνιστές να μας στηρίξουν ενάντια στην επιδίωξη της αστικής τάξης και της κυβέρνησης, που συνεργάζεται με ΛΑΟΣ και ΝΔ, να μας φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης του συστήματος. Ο Καλλικράτης δεν είναι τίποτε άλλο από εφαρμογή του Μνημονίου στους Δήμους και τις Περιφέρειες που θα σημάνει χειροτέρευση της ζωής για χιλιάδες εργαζόμενους. Η μόνη απάντηση σε αυτά είναι οι αγώνες και το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης. Στο ψηφοδέλτιό μας μπορεί να βρει κανείς όλους τους αγωνιστές που πρωτοστάτησαν στους αγώνες των εργαζομένων και των αγροτών, στις μάχες για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, στους αντιφασιστικούς και αντιμπεριαλιστικούς αγώνες» 

Στη Περιφέρεια Ηπείρου επικεφαλής με την «Αριστερή Παρέμβαση στην Ηπειρο» θα είναι ο Nίκος Ζήκος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στο Δήμο Ιωαννίνων, υποψήφιος δήμαρχος με τη Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση Δ.Ρ.Α.ΣΥ. είναι Στέφανος Σκοπούλης, καρδιολόγος γιατρός, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος. «Οι περιοδείες στις γύρω περιοχές έχουν ξεκινήσει, καθημερινά λειτουργεί το εκλογικό κέντρο στην πλατεία νομαρχίας, στου Τσοκάνη» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, φοιτήτρια Ιατρικής και υπ. Δημοτικός σύμβουλος με τη ΔΡΑΣΥ. «Συνεργεία συντρόφων μοιράζουν υλικά στο κέντρο της πόλης και την αγορά. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν περιοδείες στους εργατικούς χώρους, τη βιομηχανική ζώνη, τα νοσοκομεία κλπ. Παρέμβαση είχαμε την 1/10 όταν οι αγροτοκτηνοτρόφοι έκαναν κατάληψη στο εργοστάσιο «ΔΩΔΩΝΗ» ενάντια στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του».


Ανταρσία στο Αιγαίο

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υποψήφιος περιφερειάρχης με την «Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά» θα είναι Τάσος Τσιρεπλής, ενώ αντιπεριφερειάρχες θα είναι ο Στρατής Παυλής, γιατρός, αντιπρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέσβου (Λέσβος-Λήμνος), η Πόπη Γαννιάρη μεταλλειολόγος-μεταλλουργός (Χίος) και ο Βασίλης Λουκάς, εκπαιδευτικός μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ικαρίας (Σάμος-Ικαρία).

Στη Βόρειο Ελλάδα, «Ανταρσία σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» είναι το όνομα του συνδυασμού, υποψήφιος περιφερειάρχης του οποίου θα είναι ο Γιώργος Μποτσίδης, ιδιωτικός υπάλληλος, ενώ αντιπεριφερειάρχες έχει μέχρι στιγμής αποφασιστεί να είναι ο Τζεμαλί Μιλιαζίμ, δάσκαλος από τη μειονότητα (Ξάνθη), η Βάσω Καραγκούνη, εκπαιδευτικός (Καβάλα) και ο Βαγγέλης Μουταφτσής, συνταξιούχος (Δράμα). Αυτό αποφασίστηκε στη συνέλευση που έγινε την Κυριακή στην Ξάνθη με τη συμμετοχή αγωνιστών από την περιφέρεια που έχουν πρωτοστατήσει στους πανεκπαιδευτικούς και εργατικούς αγώνες, ενάντια στα κλεισίματα των εργοστασίων, ενάντια στις σωβινιστικές και φασιστικές επιθέσεις στη μειονότητα.

Σε συνέλευση που έγινε την περασμένη Κυριακή αποφασίστηκε και το κατέβασμα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σπύρο Κωσταντινίδη, φωτογράφο και υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες τον Χρήστο Βασιλόπουλο, χημ.μηχανικό (Γρεβενά), τον Κώστα Διαμαντίδη, οδοντίατρο, (Κοζάνη), τη Ντόρυ Λούκρη, φοιτ. Αρχιτεκτονικής (Φλώρινα) και τον Δημήτρη Καπέτη, εκπαιδευτικό (Καστοριά). 

Στη Δυτική Ελλάδα, υποψήφιος περιφερειάρχης με την «Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» θα είναι ο Δημήτρης Δεσσύλας και αντιπεριφερειάρχες: Ο Η. Παπαχατζής, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, (Ηλεία), ο Γ. Λιάγκας, μισθωτός τεχνικός (Αιτωλοακαρνανία) και ο Κατσιμπάρδης, αγροτοσυνδικαλιστής (Αχαϊα).

Στη Θεσσαλία, υποψήφιος με την «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» θα είναι ο Φάνης Γενηκομσίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες συγκρότησης στις περιφέρειες Ιονίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.