ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στη συνέντευξη τις θέσεις του συνδυασμού παρουσίασαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Κούτρας, γιατρός, πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκρατείου, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Γιαννόπουλος, δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού «ΕΝΕΚΕΝ», ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Μάκης Γεροντίδης, ο υποψήφιος Σάββας Ψάλτης, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, καθώς και άλλοι υποψήφιοι. Τη στήριξή του στην κίνηση δήλωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη της ανατροπής» Ζήσης Κλεισιάρης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Κούτρας απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του κινήματος, σε εκείνους και εκείνες που συνειδητοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ, αφού καπηλεύτηκε τη λαϊκή ψήφο, σήμερα ηγείται της επίθεσης στους εργαζόμενους, στους αγωνιστές ενάντια στην επιχειρηματική μετάλλαξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην οικολογική καταστροφή. 

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Γιαννόπουλος τόνισε ότι η υποψηφιότητά του αποσκοπεί στο να αναδείξει την ανάγκη και τη δυνατότητα για έναν πολιτισμό απαλλαγμένο από το κυνήγι του κέρδους και συνολικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση και χαρακτήρισε την κρίση δομικό στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Μάκης Γεροντίδης ανέδειξε τα τοπικά προβλήματα της περιοχής, από την αθέτηση των περσινών προεκλογικών υποσχέσεων του σημερινού πρωθυπουργού για προαστιακή σύνδεση του Νομού Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών ως τη ρύπανση του ποταμού Λουδία και υπενθύμισε τους αγώνες των κατοίκων της Αραβησσού. 

Με τη συμμετοχή εικοσιπέντε αγωνιστών έγινε την Κυριακή 3 Οκτώβρη στα Γιαννιτσά η εκδήλωση της «Αντικαπιταλιστικής Κίνησης-ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΔΝΤ-ΕΕ-Καλλικράτη» με ομιλητές το Γιάννη Κούτρα και τον Μάκη Γεροντίδη. «Αυτό που φάνηκε και από τη συζήτηση είναι ότι οι συγκεκριμένες εκλογές δεν θα έχουν ´αυτοδιοικητικό χαρακτήρα´ μας είπε ο Μάκης Γεροντίδης. «Ο κόσμος ενδιαφέρεται για το πώς θα ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης και τι είδους αριστερά απαιτούν οι σημερινοί καιροί».