Οι μαθητές ξεκινάνε καταλήψεις

Στην τάξη είμαστε 30 άτομα! Το τμήμα μου, το Υγείας και Πρόνοιας, είναι το πιο μεγάλο τμήμα του σχολείου και δεν μπορούμε να το σπάσουμε γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό. Ακόμα κάνουμε 4ωρα και 5ωρα γιατί δεν έχουμε καθηγητές για Βρεφοκομεία, Πρώτες Βοήθειες, Νοσηλευτική- δεν έχουμε καν Φιλόλογο.

Είμαστε στο ίδιο κτίριο με το 2ο ΕΠΑΛ και επικρατεί χαμός με τις αίθουσες γιατί δεν φτάνουν. Δεν έχουμε καν αυλή παρά μόνο έναν τετράγωνο χώρο στον οποίο δεν χωράμε καν να περπατήσουμε.

Δευτέρα και Τρίτη κλείσαμε το σχολείο, προχωρήσαμε σε κατάληψη, οργανώσαμε Γενική Συνέλευση για να βάλουμε τα αιτήματα μας και τους υπεύθυνους κατάληψης που θα είμαι και εγώ.

7 Οκτώβρη

Επίσης, θα φτιάξουμε πανό και θα κατέβουμε στην Απεργία της Πέμπτης 7 Οκτώβρη με το Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών. Πιστεύω ότι αρκετοί καθηγητές θα είναι μαζί μας σε αυτό τον αγώνα. Έχουμε καθηγητές που είναι μπροστά σε αυτά τα θέματα, σίγουρα θα απεργήσουν και θα κατέβουν στη διαδήλωση. Πιστεύω ότι θα κατέβουν και πολλοί μαθητές. Θα μοιράσουμε σε όλους το Anticapitalista και την προκήρυξη που καλεί στην απεργία.

Μόνο αν ενωθούμε και είμαστε μαζί, οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους, θα μπορέσουμε να πάμε ενάντια στο Μνημόνιο. Με ότι γίνεται με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, με την ιδιωτικοποίηση στα σχολεία και τα πανεπιστήμια και τις απολύσεις που έρχονται, προσπαθούν να μας κόψουν τα φτερά. Να μας σταματήσουν γιατί μας φοβούνται, φοβούνται την εξέγερση, τη δύναμη του απλού κόσμου! Όμως, επιτέλους τα «πρόβατα» θα φάνε τους λύκους...

Μαρία Κυλίνδρη, 1ο ΕΠΑΛ Νέας Σμύρνης