Ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ και σας βγήκε...

Τρόικα

H επίθεση κυβέρνησης Παπανδρέου-ΔΝΤ-ΕΕ είναι μια ξεκάθαρα ταξική επίθεση. Εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ελλάδα - όπως και σε όλο τον κόσμο - καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης προς όφελος μιας μικρής μειοψηφίας τραπεζιτών, πολυεθνικών και πολιτικών που κυβερνάνε τον πλανήτη. 

Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα, την τρόικα και το μνημόνιο, είναι οι αγώνες, οι απεργίες, η οργανωμένη δύναμη των εργατών, η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση από χώρα σε χώρα και από χώρο δουλειάς σε χώρο δουλειάς. Με όπλο μας το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης που απαιτεί: Διαγραφή του χρέους τώρα-Κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο-Απαγόρευση των απολύσεων-Πάγωμα των εξοπλισμών-Νομιμοποίηση των μεταναστών. Ανατροπή του Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Ανεργία

Μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης, η κυβέρνηση ΓΑΠ έχει καταφέρει να στείλει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 150.000 εργαζόμενους στην ανεργία, ανεβάζοντας τον Αύγουστο τον αριθμό των ανέργων στο μισό εκατομμύριο. Η ΙΝΕ ΓΣΕΕ υπολογίζει τον αριθμό αυτό να εκτινάσσεται στο ένα εκατομμύριο μέσα στο φθινόπωρο! 

Η μόνη απάντηση είναι απεργίες, καταλήψεις και οργάνωσης της συμπαράστασης. Να μην περάσει καμιά απόλυση, από το ΔΟΛ και κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα μέχρι τους δήμους και τον ΟΣΕ. Απαιτώντας απαγόρευση των απολύσεων στο ιδιωτικό τομέα, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, τους δήμους, τα σχολεία, την πρόνοια, τις υπηρεσίες, να απολυθούν «σύμβουλοι», υπουργοί, πρωθυπουργός - όχι οι εργαζόμενοι.


Επιστράτευση

Η κυβέρνηση ΓΑΠ εξελίσσεται στην πιο αυταρχική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Για τον Παπανδρέου και τους υπουργούς του κάθε απεργία είναι «παράνομη» και κάθε απεργός ένοχος «τρομοκρατίας». Οποιος δεν υπακούει, θα επιστρατεύεται, θα επιτάσσεται, θα φυλακίζεται. Πρόσφατα, ο Καστανίδης έκρινε «γραφειοκρατικό» και «λίγο» ενα χουντικό νόμο, που ανανέωσε με τροπολογία ώστε να μπορούν να διώκονται ταχύτερα οι «παραβάτες» απεργοί! 

Θα υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας το δικαίωμα των εργαζομένων και των νέων στην απεργία, τη διαδήλωση, την κατάληψη, την απεργιακή φρουρά, απαιτώντας: έξω από τις πορείες η αστυνομία, διάλυση των ΜΑΤ και όλων των «ειδικών δυνάμεων» της ΕΛ.ΑΣ, να αφοπλιστεί η αστυνομία, να αποσυρθούν όλοι οι τρομοκρατικοί νόμοι κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Καρατζαφέρης

Ο Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ έχουν εξελιχθεί σε μόνιμο δεκανίκι της κυβέρνησης μέσα στη Βουλή. Τα ανταλλάγματα του ΓΑΠ είναι η υιοθέτηση των πιο ρατσιστικών επιλογών από μια κυβέρνηση που αναζητεί ´αποδιοπομπαίους τράγους´ για τη δυστυχία που σπέρνει η πολιτική της: Συνεχείς ´σκούπες´ της ΕΛ. ΑΣ μαζί με φασιστικές συμμορίες ενάντια στους μετανάστες, συνέχιση του καθεστώτος μη νομιμοποίησης και μη χορήγησης ασύλου, λειτουργία στον Πειραιά του αρχηγείου των κυνηγών κεφαλών της ´Frontex. 

Απαιτούμε: Νομιμοποίηση στους μετανάστες και άσυλο στους πρόσφυγες, κλείσιμο της Frontex και ανοιχτά σύνορα στους κατατρεγμένους. Να σταματήσουμε τώρα τις ρατσιστικές επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ, των φασιστικών συμμοριών του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής.

Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου ήταν ο πρώτος στην ιστορία πρωθυπουργός του Ισραήλ που επισκέφτηκε την Ελλάδα. Η πρόσκληση αυτή εκ μέρους του ΓΑΠ εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μια κατάπτυστη, αλλά και επικίνδυνη πολιτική. 

Γι´ αυτό απαιτούμε: Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να γυρίσει πίσω ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν και όπου αλλού βρίσκεται. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας. 

Τσιμέντο

Μια από τις μεγαλύτερες προεκλογικές απάτες της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν οι υποσχέσεις για «πράσινη πολιτική». Η ιδιωτικοποίηση και η διάλυση του κρατικού σιδηρόδρομου, του πιο οικολογικού μέσου μετακίνησης, που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσα στο μήνα Οκτώβρη είναι το κορυφαίο παράδειγμα μιας πολιτικής που μόνο άξονα έχει μόνο τα κέρδη των τραπεζών και των εταιριών. Το ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων σε εταιρίες, από το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό μέχρι τις πλατείες της Αθήνας, πάει μαζί με τη διάλυση της δασοπυρόσβεσης που αφήνει απροστάτευτη κάθε καλοκαίρι τη φύση. 

Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, προσλήψεις τώρα στη δασοπυρόσβεση, στη δασοπροστασία, κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους χώρους. 


Στις εκλογές 7 Νοέμβρη στηρίξτε ψηφοδέλτια Ανταρσίας!

ΠΕΡΙΦEΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΔΝΤ-ΕΕ
Υπ. Περιφερειάρχης Αγγελος ΧάγιοςΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας
Υπ. Δήμαρχος Πέτρος KωνσταντίνουΠΕΡ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αντικαπιταλιστική Κίνηση ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη
Υπ. Περιφερειάρχης Γιάννης ΚούτραςΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη της Ανατροπής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη
Υπ. Δήμαρχος Ζήσης ΚλεισιάρηςΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση - Ανταρσία στο Λιμάνι!
Υπ. Δήμαρχος Θανάσης ΔιαβολάκηςΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
Υπ. Περιφερειάρχης Δημήτρης ΔεσύλλαςΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη
Υπ. Περιφερειάρχης Σεραφείμ ΡίζοςΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Αριστερή Παρέμβαση στην Ηπειρο
Υπ. Περιφερειάρχης Νίκος ΖήκοςΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση
Υπ. Δήμαρχος Στέφανος ΣκοπούληςΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία
Υπ. Περιφερειάρχης Φάνης ΓενηκομσίουΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ανταρσία στο Αιγαίο Αντικαπιταλιστική Αριστερά
Υπ. Περιφερειάρχης Τάκης ΤσιρεπλήςΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ-ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ανταρσία σε Ανατολική Μακεδονία & Θράκη
Υπ. Περιφερειάρχης Γιώργος ΜποτσίδηςΠΕΡ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Δυτική Μακεδονία
Υπ. Περιφερειάρχης Σπύρος ΚωνσταντινίδηςΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Υπ. Δήμαρχος Αντωνία Αθανασοπούλου-ΒαφειάδουΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
αντίΣΤΑΣΗ με τους πολίτες του Χαλανδρίου
Υπ. Δήμαρχος Σίμος ΡούσσοςΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Κίνημα στην Πόλη
Υπ. Δήμαρχος Ράνια Νενεδάκη