ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΟΤΕ

«Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι» φώναζαν οι απεργοί διαδηλωτές στέλνοντας το μήνυμα πως δεν πρόκειται να δεχτούν την παραμικρή μείωση των εισοδημάτων τους. «Το πάγωμα των μισθών σε αυτές τις συνθήκες, με ένα πληθωρισμό να τρέχει πάνω από 4% σημαίνει άμεση μείωση των εισοδημάτων μας. Την ίδια ώρα και ο ΟΤΕ αλλά πολύ περισσότερο η Ντοϊτσε Τέλεκομ ανακοινώνουν τεράστια κέρδη», τόνισε ο Γιώργος. 

«Με δικαιολογία την κρίση προσπαθούν να συμπιέσουν μισθούς και επιδόματα ενώ θέλουν να καταργήσουν ολόκληρα τμήματα και να σπάσουν ωράρια και ειδικότητες. Με το καρότο της πρόωρης συνταξιοδότησης και της οικειοθελούς αποχώρησης, όπως κάνανε και στο παρελθόν, θέλουν να μας μετατρέψουν σε εργαζόμενους πολλαπλών χρήσεων», εξήγησε η Φωτεινή. «Όμως πλέον, και εμείς είμαστε πιο υποψιασμένοι τι σημαίνουν όλα αυτά και δεν είμαστε στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον αφού για να βρεις δουλειά σήμερα είναι αδιανόητο».

Ανακοίνωση συμπαράστασης στην απεργία των εργαζόμενων στον ΟΤΕ εξέδωσε η Γερμανική Συνδικαλιστική Οργάνωση Ver.Di. 

Η συμπαράσταση των εργαζόμενων στον ΟΤΕ προς τον αγώνα που δίνουν σήμερα οι σιδηροδρομικοί, αλλά και συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, δεν είναι μόνο καθοριστική για την έκβαση του αγώνα τους αλλά θα δώσει και άλλη ώθηση στην διεκδίκηση των αιτημάτων ολόκληρης της εργατικής τάξης. Αιτήματα δίκαια, για εργασιακή και μισθολογική σταθερότητα. Και αυτή η συμπαράσταση δεν μπορεί να μείνει στα χαρτιά και στις λόγια. 

Οι κοινές απεργίες και διαδηλώσεις είναι ένα πραγματικό δείγμα αλληλεγγύης. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ σύντομα θα βρεθούν σε νέες κινητοποιήσεις, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ που στο ΔΣ στις 7/10 ετοιμάζεται να προβεί σε νέες ανακοινώσεις κινητοποιήσεων, αφού τόσο η διοίκηση όσο και η κυβέρνηση φαίνονται αμετακίνητες από τις θέσεις τους. Σε αυτές τις κινητοποιήσεις η συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων είναι αναγκαία, τόσο αναγκαία όσο είναι σήμερα η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση που πρέπει να δείξουμε όλοι μας απέναντι στην μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΣΕ και όλων των συγκοινωνιών.