Προς απεργία στις Τράπεζες

Απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν τη Μεγάλη Βδομάδα, εξήγγειλε η ΟΤΟΕ, διεκδικώντας αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση.

Στις διαπραγματεύσεις οι τραπεζίτες πρότειναν συλλογική σύμβαση με μειώσεις μισθών 7% και κατάργηση επιδομάτων, απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών, ενώ αρνήθηκαν να δεσμευτούν απέναντι στη διεκδίκηση των τραπεζοϋπαλλήλων για διασφάλιση των θέσεων εργασίας με ρήτρα μη απολύσεων.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στις τράπεζες, απέρριψε τους όρους των τραπεζιτών και τους κάλεσε σε νέα συνάντηση προειδοποιώντας ότι αν οι διεκδικήσεις για αξιοπρεπείς μισθούς κι εξασφάλιση θέσεων εργασίας και κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, δεν ικανοποιηθούν, θα ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις που θα κλιμακωθούν “με διάφορες αγωνιστικές μορφές και τρόπους ανάλογα με τις εξελίξεις”.

Το καλύτερο όπλο

Η συνάντηση είχε καλεστεί για την Τρίτη 23/4, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη θα πήγαινε στο τυπογραφείο. Όποια κι αν είναι η έκβαση της, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις “καλές προθέσεις” των τραπεζιτών.

Το καλύτερο όπλο στη φαρέτρα τους είναι η υλοποίηση της εξαγγελίας της ΟΤΟΕ για απεργία, η οργάνωσή της σε κάθε υποκατάστημα κι ο συντονισμός με άλλους κλάδους εργαζομένων.

• Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στάση εργασίας από τις 12 μέχρι το τέλος της βάρδιας, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 18/4, οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ως απάντηση στην, από πλευράς διοίκησης, μονομερή κατάθεση σχεδίου Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι καταγγέλουν την διοίκηση για κωλυσιεργία στη διαδικασία υπογραφής Επιχειρησιακής ΣΣΕ.