Αλληλεγγύη στους Ρομά

Mετά την αρχική γνωστοποίηση της κυβερνητικής απειλής για το ξήλωμα του καταυλισμού των Τσιγγάνων του Χαλανδρίου στο Νομισματοκοπείο αρχίζει να ξεδιπλώνεται ένα κίνημα συμπαράστασης.

Μέσα στην εβδομάδα ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα συνεδριάσει για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και την αντίθεση του στην εκδίωξη τους από το χώρο που ζουν από το 1971.

Η Εργατική Αλληλεγγύη επισκέφτηκε τον καταυλισμό τους και συζήτησε με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους του Συλλόγου τους. Συμφωνήσαμε να συντονίσουμε τις κινήσεις μας. Πρώτος σταθμός η κοινή εξόρμηση το πρωί της Παρασκευής 26 Απρίλη στο Δημαρχείο του Χαλανδρίου, ενώ το Σάββατο 27 Απρίλη θα γίνουν κοινές εξορμήσεις σε Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή με μαζικό μοίρασμα της ανακοίνωσης που έχουν βγάλει οι ίδιοι.

Η απειλή ότι θα τους διώξουν στις 14 Μάη αφήνει πολύ λίγο χρόνο για δράσεις. Η ΚΕΕΡΦΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να κινηθούν άμεσα. Η μεγάλη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς είναι ευκαιρία και για τους ίδιους να συμμετέχουν και να διαδηλώσουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Σταμάτης Χατζηδήμου

• Η δίκη του Σταμάτη και του Άντι Κουκ, οι οποίοι κατηγορούνται άδικα επειδή προσπάθησαν να προστατέψουν αφρικανό μετανάστη από κακοποίηση της Αστυνομίας, αναβλήθηκε για τις 10/2 του 2014