ΜΑΤ στους δικηγόρους...

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης είχε προγραμματίσει επίσκεψη το Σάββατο 20 Απρίλη στη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει το Κέντρο Διαμεσολάβησης, ένα νέο θεσμό ιδιωτικής δικαιοσύνης κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών.

Από νωρίς μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας δικηγόρων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάτοικοι της Ιερισσού είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη Διαγώνιο για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη ενός υπουργού που ενώ δήλωνε ότι «η τρόικα μας πάτησε στο λαιμό» παρέμεινε στην κυβέρνηση και συναίνεσε στην πολιτική της, από την επιστράτευση των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ και των ναυτεργατών μέχρι την κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Παρότι ο Ρουπακιώτης ματαίωσε τελικά την επίσκεψή του, ο Δένδιας έστειλε τα ΜΑΤ να απαγορεύσουν, με συνενοχή του δεξιού, τροϊκανού προέδρου του ΔΣΘ Ν. Βαλεργάκη, την είσοδο των δικηγόρων σε κτίριο ιδιοκτησίας του συλλόγου τους.

Επιτέθηκαν μάλιστα απρόκλητα στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν αρκετούς από αυτούς, ενώ το επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του ΔΣΘ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ζήσης Κλεισιάρης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όμως, όπως γράφει στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, «η κυβέρνηση ματαιοπονεί αν πιστεύει ότι με τα γκλομπ θα σταματήσει τους δίκαιους αγώνες ενάντια στην πολιτική της. Οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις θα ανατρέψουν κι αυτή την κυβέρνηση, όπως έγινε με αυτές των μνημονιακών προκατόχων της Παπανδρέου και Παπαδήμου και θα ανοίξουν το δρόμο για την απαλλαγή μας από τα Μνημόνια και το χρεωκοπημένο καπιταλισμό.

Μπάμπης Κουρουνδής, μέλος ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης