Μάχες στα ΜΜΕ

ΕΡΤ

Για 7ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο συνέχισαν τις κινητοποιήσεις οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, διεκδικώντας καταβολή δεδουλευμένων 5 μηνών, την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων συναδέλφων τους, το σταμάτημα μικτών παραγωγών και της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης κομματιών της.

Σε συνέλευσή τους την Παρασκευή 19/4, αποφάσισαν κλιμάκωση με 48ωρες απεργίες τα σαββατοκύριακα και καθημερινές στάσεις εργασίας τις ώρες που μεταδίδονται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο μικτές παραγωγές. Προχωρώντας κι ένα βήμα παραπέρα στο άνοιγμα του αγώνα τους, διαβάστηκε κείμενο με τα αιτήματα των κινητοποιήσεων, στα δελτία είδησεων τόσο της τηλεόρασης όσο και του ραδιοφώνου ενώ την Τετάρτη 24/4, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ με θέμα “Γιατί απεργούμε – Ποιός είναι ο ρόλος της Δημόσιας Τηλεόρασης”.

9.40

Πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, για τους εργαζόμενους στο δημοτικό ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, “Επικοινωνία 9.40”. Οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 10 μήνες, απήργησαν το Σάββατο 20/4, ενώ οι δημοσιογράφοι του σταθμού, συνεχίζουν με καθημερινές στάσεις εργασίας.

MAD – Metropolis

“ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ: ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΣ!” Με αυτό το σύνθημα διαδήλωσαν την Τετάρτη 17/4, οι απολυμένοι/ες των καταστημάτων Μetropolis, έξω από την επίδειξη μόδας MADWALK, τη νέα φιέστα που οργάνωσε ο Α.Κουρής, διεκδικώντας τα πάνω από 600.000 ευρώ που χρωστάει ο μεγαλοαπατεώνας εργοδότης, για δεδουλευμενα και αποζημιώσεις. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν και δεκάδες συμπαραστάτες από μια σειρά χώρους, ολοκληρώθηκε με πορεία στην οδό Πειραιώς, μέχρι τα Πετράλωνα.

Financial Crimes

Κυκλοφόρησε το νέο τέυχος των Financial Crimes, της περιοδικής έκδοσης της Πρωτοβουλίας Γενοβα εργαζομένων στα ΜΜΕ. Με εξώφυλλο για την Γενική Απεργία της Πρωτομαγιάς, περιέχει άρθρα για τη μάχη στο ΔΟΛ, τις συνδικαλιστικές διώξεις κι απολύσεις, νέα από τα επαρχιακά ΜΜΕ, τη ρατσιστική επίθεση στη Μανωλάδα, τη σχέση νεοναζί και ΜΜΕ με αφορμή τη συνέντευξη της Χρυσής Αυγής στον Τράγκα και πολλά άλλα.