Εκπαιδευτικοί: Εμπρός για απεργία

“Εκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προκειμένου ο κλάδος να ξεκινήσει απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των πανελλαδικών-ενδοσχολικών εξετάσεων, της έκδοσης αποτελεσμάτων, της βαθμολόγησης των γραπτών και κάθε άλλης  διοικητικής εργασίας μέχρι το τέλος του σχολικού έτους” προτείνουν οι Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή.

Η πρόταση της “Τάξης μας” είναι τη Δευτέρα με το που ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα να συνεδριάσουν οι σύλλογοι σε κάθε σχολείο, την Τρίτη να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ με πρόταση για απόφαση για 48ωρη απεργία στο ξεκίνημα των εξετάσεων οπότε να γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις και συνέλευση προέδρων για άμεση κλιμάκωση.

• Mαζικότατη και μαχητική ήταν η συγκέντρωση στα Θυμαράκια την Τετάρτη 24 Απρίλη και η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, με πλακάτ και πανώ στα χέρια, τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί από τα δημοτικά σχολεία 11, 31, 63, 69, 75 στα Πατήσια με το Σύλλογο Αριστοτέλη. Το σύνθημα 'Ούτε στα Πατήσια, ούτε πουθενά, δεν θα τους αφήσουμε να κλείσουν τα σχολειά” κυριάρχησε στους δρόμους στα Κάτω Πατήσια και τον Άγιο Νικόλαο με τους διαδηλωτές να δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν συγχωνεύσεις σχολείων και καταργήσεις τμημάτων.

• Πορεία στους δρόμους της Νίκαιας και συναυλία στο Περιβολάκι πραγματοποίησαν την Πέμπτη 25 Απρίλη η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας και ο Σύλλογος Π.Ε. Νίκαιας. Η πορεία που διέσχισε όλη την πόλη της Νίκαιας είχε κεντρικό αίτημα την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό, όχι στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και οργανικών θέσεων, όχι στην αξιολόγηση και καμιά απόλυση εκπαιδευτικού.

• Με ένα από τα μεγαλύτερα συλαλλητήρια που έχουν γίνει στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια απάντησαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί της Λέσβου στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει 130 οργανικές θέσεις σε σχολεία του νησιού. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Απριλίου το απόγευμα ενώ από το πρωί πολλά σχολεία στα χωριά του νησιού είχαν καταληφθεί και έγιναν αποκλεισμοί δρόμων. Η πορεία κατέληξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα. Το Δ.Σ. όπως και την προηγούμενη μέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου υιοθέτησαν ψηφίσματα που καταδικάζουν τις προθέσεις του Υπουργείου.