ΟΤΟΕ: Όχι άλλη αναμονή

24ωρη Πανελλαδική Απεργία αποφάσισε η ΟΤΟΕ για την Πρωτομαγιά απέναντι στην άρνηση των τραπεζιτών να υπογράψουν Κλαδική Σύμβαση Εργασίας. Η ΟΤΟΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι αν δεν υπάρξει “θετική απάντηση από την πλευρά των Τραπεζιτών, οι οποίοι θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα στις 10.00 το πρωί, θα γίνει νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την Δευτέρα 29 Απριλίου το απόγευμα για κλιμάκωση με προκήρυξη νέας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 2 Μαΐου”.

“Ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων έχει υποστεί ήδη τεράστιες μειώσεις αποδοχών που ξεπερνούν το 25% ενώ ταυτόχρονα βιώνει την ανασφάλεια για το μέλλον της εργασίας του εξ’ αιτίας των αναδιαρθρώσεων στις Τράπεζες... Η ΟΤΟΕ έχει επιδείξει υπευθυνότητα, ωριμότητα και διαλλακτική διάθεση λαμβάνοντας υπόψη της την κρισιμότητα των στιγμών... τώρα είναι επιτέλους η ώρα η Κυβέρνηση, οι Τράπεζες και οι τοποτηρητές της Τρόικας που ελέγχουν και καθοδηγούν τα πάντα στη χώρα να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες...” αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Είναι το λιγότερο αφέλεια σε συνθήκες σαν και αυτές, με τις “αναδιαρθρώσεις” να επίκεινται δριμείς, η ΟΤΟΕ να ελπίζει ότι οι τραπεζίτες και η τρόικα θα αναλάβουν τις “ευθύνες” τους υπέρ των εργαζομένων. Η “υπευθυνότητα”, η “ωριμότητα” και η “διαλλακτική διάθεση” για την οποία επιχαίρει η ΟΤΟΕ, το μόνο που έχει εξυπηρετήσει τόσο καιρό είναι την παρελκυστική τακτική των τραπεζιτών στο ζήτημα της σύμβασης, την ίδια στιγμή που μέσα ανεξαιρέτως σε όλες τις τράπεζες η εργοδοτική επίθεση έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Δεν υπάρχει άλλη απάντηση στους τραπεζίτες από την απεργία διαρκείας, με γενικές συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές, να κλείσουν υποκαταστήματα και μηχανογραφικά.