ΠΟΕ ΟΤΑ: Δεν θα περάσουν

Με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 26/4 για τους συμβασιούχους και στάση εργασίας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, απάντησε η ΠΟΕ ΟΤΑ στην εξαγγελία του Μανιτάκη, ότι με ρύθμιση στο νέο πολυνομοσχέδιο θα ακυρώνονται οι δικαστικές αποφάσεις (!) που κρατούσαν στη δουλειά χιλιάδες συμβασιούχους των δήμων και οι οποίοι απειλήθηκαν με διαθεσιμότητα τους προηγούμενους μήνες.

Εκατοντάδες δημοτικοί υπάλληλοι από τους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, το Περάματος, του Αιγάλεω, της Νίκαιας, της Νέας Ιωνίας και δεκάδες άλλους, διαδήλωσαν στα πλαίσια της πρώτης αυτής απεργιακής απάντησης την Παρασκευή 26/4. Όπως μας εξηγεί η Λέττα συμβασιούχος από τον δήμο της Κηφισιάς: “Ενώ έχουμε πάρει ανανέωση των συμβάσεων μέσω δικαστηρίων, την επόμενη ημέρα, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να είμαστε στο δρόμο.

Το παιχνίδι είναι στημένο αλλά δεν υποκύπτουμε. Δεν κάνουμε πίσω γιατί έχουμε παιδιά που πρέπει να τα ταϊσουμε, να τα ντύσουμε, να τα μεγαλώσουμε. Είμαστε όλοι από τον ιδιωτικό τομέα, μείναμε από δουλειά, αναγκαστήκαμε να γίνουμε συμβασιούχοι και μετά από δύο - τρεις συμβάσεις αποφασίσαμε να κάνουμε ασφαλιστικά για να διατηρήσουμε το μισθό μας και τη διαβίωση της οικογένειάς μας.

Οι θέσεις μας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δικαιωθήκαμε στα δικαστήρια και τώρα παίρνουν πίσω τις δικαστικές αποφάσεις για να μας πετάξουν στο δρόμο.”

Η απόλυση των συμβασιούχων απειλεί να οδηγήσει σε άμεση διακοπή λειτουργίας ακόμα και ολόκληρες υπηρεσίες, πχ, στο Δήμο Γαλατσίου, όπως μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι, απόλυση συμβασιούχων θα σημάνει κλείσιμο των παιδικών σταθμών. “Η απάντησή μας πρέπει να είναι δυναμική και μαζική. Να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους, που εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχεδιασμό να καταλυθεί κάθε μορφή κοινωνικών υπηρεσιών με δημόσιο χαρακτήρα και να πουληθούν όλα σε ιδιώτες μέσω του νέου οχήματος των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων που ήδη έχουν έρθει σε 5-10 δήμους.” δήλωσε στην Ε.Α ο Γιάννης Μπίστας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης.