Το απεργιακό κίνημα: ΗΛΠΑΠ, Χαλυβουργική, ΠΟΣΤ

• Στάση εργασίας και μαζική γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, την Πέμπτη 25/4, στέλνοντας μήνυμα αγώνα με την απόφασή τους για συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς με στάσεις εργασίας. Πολλοί ομιλητές έβαζαν την αναγκαιότητα για κήρυξη 24ωρης απεργίας την 1η Μάη και κλιμάκωση με 48ωρη στις 5 και 6 Μάη, προτάσεις που όμως δεν μπήκαν σε ψηφοφορία. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανταρσίας στην Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και η οποία σήμαινε την καθαίρεση της παλιάς ηγεσίας του σωματείου (συμμαχία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ).

• “Απολύσεις εσύ; Απεργία εμείς!” Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εργάτες της Χαλυβουργικής μετά τη νέα επίθεση της εργοδοσίας να προχωρήσει σε απόλυση 77 εργαζομένων, βάσει του μνημονιακού “δικαιώματος” για μηνιαία μείωση 5% του προσωπικού. Οι Χαλυβουργοί πραγματοποίησαν απεργία και μαζική περιφρούρηση την Παρασκευή 26/4, δηλώνοντας διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα προκειμένου να μην περάσουν οι απολύσεις.

• Απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση προγραμματίζει η ΠΟΣΤ τον Μάη, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στην απαξίωση και τα σχέδια ξεπουλήματος των ΕΛΤΑ.