ΑΕΙ: 9η βδομάδα απεργίας

Οι ίδιοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό των εργαζόμενων, ενώ οι απεργοί θα έκαναν παρεμβάσεις σε μια σειρά συνελεύσεις που διεξάγονταν την Τρίτη 5 Νοέμβρη το μεσημέρι(Ιατρική, Νομική, Φαρμακευτική κ.ά).

Η απεργία στις 6 Νοέμβρη μπορεί να αποτελέσει σταθμό για τον αγώνα τους αφού στην Πανεργατική θα συναντηθούν με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της εργατικής τάξης. H προσυγκέντρωση των απεργών από τις σχολές θα γίνει στις 11.30πμ στα Προπύλαια.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι απειλές από τη μεριά της κυβέρνησης ότι θα τεθούν σε αργία όσοι από τους εργαζόμενους δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό για την ατομική απογραφή-δήλωση στοιχείων στις λίστες διαθεσιμότητας του Υπουργείου Παιδείας.

Η Απεργιακή Επιτροπή του ΕΚΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωση της: «Μέχρι και μία ημέρα πριν την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, κατατέθηκαν πολλά «ΟΧΙ» με τη μορφή υπεύθυνων δηλώσεων μη συμμετοχής στην απογραφή, οι οποίες και διαβιβάστηκαν στο Υπουργείο Παιδείας. Όπου έγινε απόπειρα να καταγραφεί η αυθόρμητη διάθεση του κλάδου απέναντι στον εκβιασμό των απολύσεων, τα ποσοστά ήταν συντριπτικά (620 δηλώσεις μη απογραφής στο ΕΚΠΑ και 180 στο ΕΜΠ).

Eνωμένοι

Δυστυχώς, τα πολιτικά παιχνίδια, οι ψυχολογικοί εκβιασμοί και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία οδήγησε ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων να απογραφούν, χωρίς ουσιαστικά τη θέλησή τους. Τελικά περίπου 300 είπαν ΟΧΙ. Αρνήθηκαν να μπούνε στη μηχανή παραγωγής άνεργων, μίζερων, εξαθλιωμένων συνειδήσεων… Αυτός ο αγώνας ξεκίνησε ενωμένος και θα τελειώσει ενωμένος όσο και αν αυτό αντιτίθεται στην πάγια τακτική της κυβέρνησης για διάσπαση των μετώπων των αγωνιζόμενων κλάδων. Δυστυχώς για το Υπουργείο και την κυβέρνηση, δεν είμαστε μόνο 268. Είμαστε πολλοί παραπάνω. Όχι μόνο μέσα στα πανεπιστήμια αλλά και έξω στην κοινωνία. Είμαστε όλα αυτά τα κομμάτια που έγιναν ένα, στη διάρκεια αυτού του μακροχρόνιου και δύσκολου αγώνα».

Η συμπαράσταση από μια σειρά σωματεία συνεχίζεται με ψηφίσματα και καλέσματα για κοινό αγώνα, όπως το σωματείο της Wind ή το σωματείο της ΕθνοData. Την Πέμπτη 7/11 οι απεργοί οργανώνουν νέο συλλαλητήριο στις 12μ στα Προπύλαια.