ΕΛ.ΑΣ: Η “αυτοκάθαρση” να ξεκινήσει από τον Δένδια

Λες και ζούμε σε άλλη χώρα και δεν ήταν μόλις πριν λίγες βδομάδες όταν μετά τη δολοφονία Φύσσα ξηλώσανε τον διοικητή της ΕΥΠ, εφτά Διοικητές της ΓΑΔΑ, τον επικεφαλής της Κρατικής Ασφάλειας, τον επικεφαλής των εγκλημάτων βίας, τους περιφερειακούς Διοικητές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου. Λες και ο πρώην διοικητής του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα που συνελήφθη με την Σκορδέλη λειτουργούσε μόνος του. Λες και δεν γνωρίζουμε ότι στις τελευταίες εκλογές περισσότεροι από ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν «Χρυσή Αυγή» και στα τμήματα Καισαριανής-Αμπελοκήπων -όπου ψήφιζαν κι άλλοι πολίτες- το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» κυμάνθηκε από 19-24%.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει: “Για ποια αυτοκάθαρση του αστυνομικού σώματος μιλάει ο Δένδιας όταν ο ίδιος παραμένει στη θέση του; Ο αρχιερέας αυτής της πολιτικής δεν θα μπορούσε να θυσιάσει τα παιδιά του! Όλα εκείνα τα στελέχη που συμμετείχαν στις επιδρομές της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή στις γειτονιές, όλους εκείνους που σε ρατσιστικές επιθέσεις έδιωχναν τα θύματα χωρίς να μπορούν να καταγγείλουν η να υποβάλουν μήνυση ολοκληρώνοντας τη δουλειά που ξεκίναγαν τα τάγματα εφόδου των νεοναζί”. Oπως αναφέρει η Εκθεση του Συνήγορου του Πολίτη για το 2012 όσον αφορά στη ρατσιστική συμπεριφορά εκ μέρους των αστυνομικών, από 22 μόλις περιπτώσεις, η διερεύνηση ολοκληρώθηκε μόνο σε έξι από τις οποίες μόνο σε μια επιβλήθηκε πρόστιμο... Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτή η συγκλονιστική καταγγελία για το ΑΤ Περιστερίου:

“Στο αστυνομικό τμήμα πριν λίγο: Την ώρα που είμαι στην είσοδο φτάνουν 5-6 οχήματα της αστυνομίας, οδηγοί και συνοδηγοί πετάγονται έξω μέσα σε ζητωκραυγές, "έτσι ρε φίλε" και "πάμε γερά", βγάζουν από πίσω καμιά δεκαριά μαύρους πωλητές παιχνιδιών και σιντί, και τους πάνε μέσα. Ο διοικητής βγαίνει μπροστά κι ένας με πολιτικά τον ρωτάει "να σου φέρω άλλους δέκα πακ;". Απ' το φυλάκιο ένας αστυφύλακας με φραπέ στο χέρι μου λέει "άντε, τράβα". Μπαίνω και χτυπάω στο ίδιο γραφείο που τους έχουν και κάθονται. Βλέπω μια τύπισσα σ' ένα άδειο γραφείο να γελάει και να λέει "τι 'ν' αυτοί ρε... - που φυτρώνουν τέτοια όντα ρε πούστη μου...", της λέω για μια επικύρωση και μου κάνει νόημα να μπω.

Στο βάθος είναι καμιά εικοσαριά αστυνομικοί όρθιοι που χασκογελάνε και τρίβουν τα χέρια τους. Δυο-τρεις πατάνε με δύναμη και κλωτσάνε τις σακούλες με τα παιχνίδια στο πάτωμα, κάποια απ' τα αυτά μισοχαλασμένα αρχίζουν να βγάζουν διάφορους ήχους και μουσικές. Τα χαχανητά δυναμώνουν. Οι πωλητές κάθονται μαζεμένοι σε κάτι καρεκλάκια. Ανάμεσα στις ατάκες που συνέλεξα: "καλή μπάζα κάναμε", "τώρα θα πέσει γέλιο με τους βρομιάρηδες", "δεν σας θέλουμε στην Ελλάδα, δεν γουστάρουμε τις σκατόφατσες σας, (σκύβει μπροστά στο πρόσωπο του ενός) αν ήταν 2004 θα σας κρατάγαμε να δουλεύετε σα σκυλιά και μετά να σας γαμάμε με λοστό, αλλά αυτές οι μέρες τελείωσαν...", "μας έχετε πιει το αίμα" κτλ.

Εγώ έχω μείνει και τους κοιτάω, ο διοικητής μπαίνει μέσα, με ρωτάει τι θέλω, η τύπισσα προλαβαίνει και λέει για την επικύρωση και της απαντάει "άντε τελειώνετε γιατί έχουμε δουλειά με τους μαύρους".”