Αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε Παγκράτι, Περιστέρι, Πειραιά

Αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 9 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι θα γίνει και στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι μετά από κάλεσμα σωματείων, της ΚΕΕΡΦΑ, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής την ίδια στιγμή που οι καταγγελίες της ρατσιστικής βίας της αστυνομίας πληθαίνουν.

“Το Σάββατο 9 Νοέμβρη βγαίνουμε στους δρόμους του Περιστερίου στο συλλαλητήριο που οργανώνουν φορείς, σωματεία και κινήσεις της πόλης μας. Συνεχίζουμε να ξηλώσουμε τη Χρυσή Αυγή και τους φασίστες από τις γειτονιές μας. Να φύγουν από παντού τα γραφεία τους, να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου, να διαλυθούν οι ομάδες της ΕΛ.ΑΣ”, αναφέρει στο κάλεσμά της η ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου. “Ταυτόχρονα, χρειάζεται να μπούμε μπροστά και να σταματήσουμε τη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης. Να απαιτήσουμε να γυρίσει στην οικογένειά του το κορίτσι των Ρομά που χυδαία απήγαγε η ΕΛΑΣ. Να σταματήσει η επίθεση στους μετανάστες μικροπωλητές. Στο ΑΤ Μπουρναζίου αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι με επιχείρηση σκούπα τα τάγματα του Δένδια συγκέντρωσαν αρκετούς μετανάστες μικροπωλητές που αφού πανηγύρισαν για το “κατόρθωμα”, τους χλεύαζαν, τους τραμπούκιζαν και έσπαζαν την πραμάτια τους”.

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι θα γίνει το Σάββατο 23 Νοέμβρη. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Μεσολογγίου και θα βαδίσει στη Φιλολάου εκεί που βρίσκονται τα γραφεία των νεοναζί. Ανοιχτή σύσκεψη για τη διοργάνωση της διαδήλωσης θα γίνει την Πέμπτη 7 Νοέμβρη στις 7μμ στο καφενείο Πουρναρούσα, Ευφράνορος 10.

Ηδη με ομόφωνη απόφασή του, το 2ο Διαμερισματικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας έχει αποφασίσει να ζητήσει ο χώρος στον οποίο στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής να γυρίσει στην προηγούμενη χρήση του, να γίνει δηλαδή ξανά γραφεία των σχολικών επιτροπών που πετάχτηκαν έξω για να μπουν οι νεοναζί.

Το κάλεσμα για τη διαδήλωση αποφασίστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΕΕΡΦΑ στο Παγκράτι την περασμένη Τρίτη με τη συμμετοχή περίπου 35 αγωνιστών-τριών και ομιλητές την Νίκη Αργύρη από το κεντρικό συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ, την Έρση Παπαχρυσάνθου από την Επιτροπή ενάντια στα γραφεία της Χ.Α, την Τάνια Βρυζάκη διαμερισματικό σύμβουλο στο 2ο με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Στη συζήτηση παρευρέθηκε και ο Κώστας Παπαλουκάς, διαμερισματικός σύμβουλος εκλεγμένος με την Ανοιχτή Πόλη, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ και Αιγύπτιοι μετανάστες από την γειτονιά.