Συλλαλητήρια ΑμΕΑ

Παρά την κωλυσιεργεία του υπουργείου που κράτησε για πάνω από τρεις ώρες τους διαδηλωτές στο δρόμο, αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης με την ηγεσία της Ομοσπονδίας τους, ο παλμός και η μαχητικότητα των διαδηλωτών διατηρήθηκε αμείωτη.

“Έχουμε έρθει από την Καβάλα και θα καθίσουμε όσο χρειαστεί μέχρι να πάρουμε τις απαραίτητες δεσμεύσεις.” μας είπε ο Μενέλαος Δημογέροντας, από το Σύλλογο Τυφλών της Καβάλας. “Η αδιάλλακτη λογική της κυβέρνησης μας αναγκάζει να είμαστε σήμερα εδώ. Κατεβαίνουμε από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, εδώ έξω από το υπουργείο Εργασίας και θα διαδηλώσουμε κι έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Δυστυχώς η ηγεσία των υπουργείων είναι αυτή που μας οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση, κόβωντας από όπου μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Θέλει να βάλει χέρι στα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα, μειώνει τις δαπάνες για τους γιατρούς μας, μας βάζει στη διαδικασία επανεξέτασης των ΚΕΠΑ (κέντρων επανεξέτασης αναπηρίας) που καθυστερούν αδικαιολόγητα μέχρι και 14 μήνες, χωρίς να παίρνουμε τις συντάξεις και τα επιδόματά μας. Η συνέχιση καταβολής των συντάξεων σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι από τα κύρια αιτήματά μας. Η πολιτική του μνημονίου τα έχει διαλύσει όλα. Φτάνει πια τα κοψίματα και την αποψίλωση των πάντων. Ως εδώ!” δήλωσε ο κ.Δημογέροντας, ενώ, μιλώντας στην Εργατική Αλληλεγγύη, ο Δημήτρης Δενεδιός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων τόνισε την ανάγκη για σύνδεση του αγώνα των ΑμΕΑ, με τους εργαζόμενους στην Υγεία:

“Χρειάζεται όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες να βγούν δυναμικά να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, κόντρα στους συμβιβασμούς των ρεφορμιστικών ηγεσιών. Είναι υποχρεωτικό να ενωθούμε με τους εργαζόμενους στην Υγεία που κινητοποιούνται κι αυτό θα οργανωθεί από τα κάτω από τα ίδια τα ΑμΕΑ και τους γονείς τους”.