Η ομιλία του Π. Κωνσταντίνου στη Μανωλάδα

Πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση, πρέπει να το καταλάβει η αστυνομία, πρέπει να το καταλάβουν τα αφεντικά όπως ο Βαγγελάτος, ότι όταν οι εργάτες δουλεύουν θα πρέπει να πληρώνονται. Είμαστε εργάτες, δουλεύουμε και θα μας πληρώνετε. Για να γίνεται αυτό, προσπαθούμε να φτιάξουμε παντού δυνατά συνδικάτα, όπως η Ένωση Μεταναστών Εργατών.

Αναγκάσαμε την κυβέρνηση να δώσει χαρτιά σε 35 εργάτες εδώ στη Μανωλάδα. Όμως δεν φτάνει. Γιατί μόνο σε 35; Όλοι οι εργάτες πρέπει να πάρουν χαρτιά. Είμαστε εργάτες και θέλουμε άδεια παραμονής και άδεια εργασίας. Και θέλουμε σπίτια, ζεστό νερό, θέλουμε όλα μας τα δικαιώματα. Και όχι μόνο αυτά τα δικαιώματα. Θέλουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε αλλά και το δικαίωμα τα παιδιά που γεννιούνται σε αυτή τη χώρα να έχουν ιθαγένεια.

Θέλουμε να δώσουμε μεγάλους αγώνες γιατί δεν θέλουμε ούτε τα αφεντικά να σκοτώνουν, ούτε οι φασίστες να σκοτώνουν, ούτε η αστυνομία να κυνηγάει. Και γι' αυτό θέλουμε να έχετε μια δικιά σας οργάνωση, δυνατή. Η κοινότητα του Μπαγκλαντές πρέπει να είναι πολύ δυνατή.