Εκλογές στους χώρους δουλειάς: Παίδων Πεντέλης, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Θεσσαλονίκης, ΤΕΕ

Παίδων Παντέλης

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης επρόκειτο να διεξαχθούν στις 7 Νοέμβρη. Οι εκλογές διεξάγονται μέσα στο κλίμα που έχει διαμορφώσει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που με τις ελλείψεις, την υποβάθμιση, τις συγχωνεύσεις και τις κινητικότητες, πλήττει συνολικά το χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Κόντρα στο "ενιαίο" ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, κατέρχεται η "Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων", που αποτελεί πρωτοβουλία ανένταχτων, ανεξάρτητων και αριστερών αγωνιστών που κατάφεραν με τη δράση και τη συλλογική τους προσπάθεια να ενεργοποιήσουν το σωματείο που τόσα χρόνια τώρα το είχε ρίξει στην αδράνεια η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ...

Με το ψηφοδέλτιο κατέρχεται και ο Πάνος Λιαπόπουλος, νοσηλευτής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου "Παίδων Πεντέλης" ο οποίος αναφέρει: "Έγινε μεγάλος ντόρος να συγκροτηθεί ενιαίο-ενωτικό ψηφοδέλτιο εργαζομένων ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που μαστίζουν το νοσοκομείο αρκετό καιρό, ιδίως μετά τη λαίλαπα των Μνημονιακών κυβερνήσεων. Ωστόσο θέσαμε ζήτημα; Με ποιούς; Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα , όπως τις δουλειές μας και την αναγκαιότητα ύπαρξης του νοσοκομείου μας είναι το λιγότερο που επιβάλλει σε όλους μας να αναλογιστούμε τελικά: «Με ποιους;»

Εμείς δεν υποσχόμαστε τίποτε. Μονάχα δύο πράγματα: Ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση του Σωματείου μας. Κινητοποιήσεις και Αγώνας με Συντονισμό και άλλων Σωματείων και Επιτροπών Εργαζομένων και Φορέων σε Υγεία και Αλλού, για να σώσουμε, νοσοκομεία, Υγεία και Κοινωνία από τους άθλιους που μας κυβερνούν και τα συνδικαλιστικά τσιράκια τους που μας κοροϊδεύουν... «ενωτικά» και «ενιαία»! Γιαυτό και πρώτα από όλα καλούμε όλους στην απεργία της 6ης Νοέμβρη! Γιατί μόνο με τη συλλογική μας δράση οι εργαζόμενοι μπορούμε να κερδίσουμε.

Στις 7 Νοέμβρη στηρίζουμε - ψηφίζουμε για το σωματείο μας, εκείνους που ήταν πάντα παρόντες δίπλα μας στους αγώνες μας και όχι ωσεί-παρόντες, πραγματικά απόντες…"


Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

Τα αποτελέσματα για το διοικητικό συμβούλιο είναι: ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ) 100 ψήφοι 3 έδρες, Ενωτική Πρωτοβουλία (Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών και Ριζοσπαστική Κίνηση Τεχνικών) 79 ψήφοι 3 έδρες, Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα Τεχνικών (ΣΥΡΙΖΑ) 36 ψήφοι 1 έδρα. Για το Εργατικό Κέντρο ΕΣΑΚ 106 ψήφοι 2 έδρες, Ε.Π. 70 ψήφοι 1 έδρα και Α.Ρ.Ε.Τ. 15 ψήφοι, καμία έδρα.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία είναι ένα αυτόνομο εκλογικό κατέβασμα των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς όπου συμμετέχουν οι δυνάμεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., της Εργατικής Αλληλεγγύης και της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών. Η Πρωτοβουλία στηρίχθηκε και ενισχύθηκε από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ήμασταν μαζί από τους αγώνες ενάντια στις αυξήσεις των ασφαλιστικών μας εισφορών και τα χαράτσια μέχρι τις πανεργατικές πορείες και τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη κυβέρνηση, την πολιτική των μνημονίων και της Τρόικας. Στόχος μας είναι να πετύχουμε να ελέγχουμε το μέλλον και τη δουλειά μας. Επόμενα μας ραντεβού η Πανεργατική Απεργία στις 6/11, το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 12/11, η πορεία της 17 Νοέμβρη και οι εκλογές του Τ.Ε.Ε. στις 24/11.

Γιάννης Στάθης, εκλεγμένος με την Ενωτική Πρωτοβουλία


ΤΕΕ

Στις 24 Νοέμβρη γίνονται οι εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).

“Αυτό που κάνει τις εκλογές σημαντικές, είναι η ανάγκη να εκφραστούν οι αγώνες που έδωσαν οι μηχανικοί και η μεγάλη μάχη για το ασφαλιστικό και στην κάλπη, και στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ” μας είπε η Δήμητρα Κυρίλλου, υποψήφια με τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών.

Οι μηχανικοί μέλη της Εργατικής Αλληλεγγύης και του ΣΕΚ συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών με τους παρακάτω:

Αττική: Γκούμα Βάγια, Θεοχάρης Γιάννης, Κυρίλλου Δήμητρα, Πίττας Κώστας, Συλαϊδής Βασίλης, Φοινινής Κώστας

Κεντρική Μακεδονία: Κολώτσιος Σάκης, Κομνιανού Δήμητρα, Μήτζιας Γιάννης, Στάθης Γιάννης

Επιστημονική Επιτροπή Χημικών Μηχανικών: Λάμπρου Δημήτρης


Διαβάστε επίσης

Εκλογές στο ΤΕΕ - Στηρίξτε Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών