Εργατικό κίνημα
Εκλογές στους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Σε εκλογές προχωράει ο Σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων Α.Ε. και Γραφείων από τις 17 έως τις 24 Απριλίου στα γραφεία του στο ΕΚΑ.
Στο σωματείο αυτό δραστηριοποιείται κόσμος από δεκάδες εταιρίες, από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων και security μέχρι την Γενική Ανακύκλωση. Eργαζόμενοι με κάθε λογής εργασιακές σχέσεις, εργαζόμενοι ανά «έργο», με ανύπαρκτα ωράρια και διαλυμένες συλλογικές συμβάσεις. Όπως σε όλους τους κλάδους, έτσι και στον δικό μας, τα χρόνια των Μνημονίων έχουν καταρρακώσει τον κάθε εργαζόμενο! Μέσα στα χρόνια αυτά όμως αναδείχτηκε και μια καινούργια μαγιά εργαζομένων που έδωσε μάχες απέναντι στις επιθέσεις των αφεντικών και συνεχίζει να τις δίνει και μέσα από την συμμετοχή στο σωματείο, με εργοστασιακές επιτροπές, με την επιτροπή ανέργων του σωματείου.
 
Και τώρα έχουμε μπροστά μας την μεγάλη μάχη ενάντια στην νέα επιχειρούμενη διάλυση του Ασφαλιστικού στην οποία πρέπει όλοι μαζί, μαζικά και αποφασιστικά, να απαντήσουμε με Πανεργατική 48ωρη απεργία και κλιμάκωση.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η παρέμβαση της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στο σωματείο και στις εκλογές που γίνονται. Όπως αναφέρουμε και στην ανακοίνωση που μοιράσαμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Κυριακής 10 Απρίλη: «Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων πρέπει να βάλουμε την διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών, ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων.
 
Αυτή τη μάχη δίνει η «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα», το δίκτυο συνδικαλιστών του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια, στον κλάδο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και καλούμε τους συναδέλφους να την δώσουμε μαζί και στις εκλογές του Συνδικάτου».
Kατερίνα Πατρικίου