Εκπαίδευση και Νεολαία
Εκδηλώσεις στις σχολές

Πλούσιες συζητήσεις άνοιξαν στις εκδηλώσεις του ΣΕΚ φοιτητών που οργανώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις σχολές. 
Στην Αρχιτεκτονική Βόλου η εκδήλωση με θέμα “Ενάντια σε μνημόνια και νεοναζί – Δυναμώνουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά” μάζεψε φοιτητές με πολλή όρεξη για συζήτηση. “Μιλώντας για το πώς μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τη ρατσιστική συμφωνία, με βάση τα δεδομένα του Βόλου, αλλά και το πώς μπαίνουμε μπροστά στη μάχη ενάντια στα μνημόνια, μπήκαν και οι διαφωνίες των φοιτητών, κάτι που τροφοδότησε τη συζήτηση ακόμη περισσότερο και βοήθησε στο να βγούμε πιο ξεκάθαροι κι εμείς οι ίδιοι αλλά και όσοι ήρθαν να παρακολουθήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να οργανωθεί κόσμος στο ΣΕΚ, αλλά και γενικότερα να μπει στις δράσεις που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα στη σχολή”, μας είπε ο Δημήτρης.
 
Στο ΤΕΙ Πειραιά η εκδήλωση με θέμα “Πόλεμος κατά των φτωχών και των προσφύγων”, άνοιξε μια πολύ μεγάλη κουβέντα για τον ιμπεριαλισμό και τη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αποφασίσουν να διοργανώσουν μια σειρά από δράσεις το επόμενο διάστημα, όπως το διήμερο ΕΑΑΚ στις 13-14 Μαϊου.
 
Ο γύρος εκδηλώσεων-συζητήσεων συνεχίζεται την επόμενη βδομάδα σε Πάντειο, Νομική, Φιλοσοφική, Φυσικό Κρήτης και Πάτρα (περισσότερα στη σελ 19).