Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Παναττική σύσκεψη ΚΕΕΡΦΑ

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες χρειάζονται άμεσα χαρτιά, κτίρια μέσα στις πόλεις για να ζήσουν, σχολεία και τάξεις για τα παιδιά τους, υγειονομική περίθαλψη που σημαίνουν προσλήψεις στα σχολεία, τους δήμους και τα νοσοκομεία. 
 
Αυτά τα ζητήματα άνοιξε η παναττική σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα 11 Απρίλη και αποφάσισε άμεσα τη συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 15 Απριλίου και την οργάνωση της καμπάνιας για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις 20 Απρίλη στο λιμάνι του Πειραιά και τις 26 Απρίλη στο Ελληνικό. 
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και πήραν το λόγο μέλη της ΚΕΕΡΦΑ από διάφορες τοπικές επιτροπές, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από σχολεία, δήμους, νοσοκομεία, σχολές, το ΜΕΤΡΟ, την Ιντρακόμ και άλλους χώρους εργασίας, φοιτητές από την Καλών Τεχνών, το ΠΑΠΕΙ, τη Νομική, πανεπιστημιακοί, αντιπροσωπεία Αφγανών προσφύγων από το Ελληνικό, εκπρόσωποι της Πακιστανικής και της Σενεγαλέζικης κοινότητας, δικηγόροι από την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος κ.α 
 
Για τον κίνδυνο ο φασισμός να σηκώσει κεφάλι μίλησε ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος (σελ. 7) ενώ το λόγο πήρε επίσης η Μαζ Σαλίμ από το βρετανικό Stand up to Racism (σελ. 9). Συγκινητική ήταν η τοποθέτηση του Μαρά που ενημέρωσε ότι η Κοινότητα Σενεγάλης συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες και έχει πάει ήδη 5 φορές στο Ελληνικό, όπου «μαγειρέψαμε, παίξαμε μουσική και χορέψαμε μαζί με τους πρόσφυγες». 
 
Ο Τζαβέντ Ασλάμ από την Πακιστανική Κοινότητα κατήγγειλε ότι η αστυνομία έχει αρχίσει να παρενοχλεί ξανά τους μετανάστες στους δρόμους της Αθήνας, την ίδια στιγμή που διάφορα ΜΜΕ παίζουν το χαρτί της ισλαμοφοβίας χαρακτηρίζοντας «ισλαμιστικές» τις κινητοποιήσεις της κοινότητας ενάντια στη διαφθορά της πρεσβείας. «Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει τις τελευταίες τρεις βδομάδες και απειλεί το φοβερό κίνημα αλληλεγγύης που έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο» τόνισε.