Γράμματα και σχόλια
Κάτω τα χέρια από τους φαντάρους

Προσπάθεια τρομοκράτησης των φαντάρων που διαδηλώνουν για ανοιχτά σύνορα και υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων, αρνούμενοι να υλοποιήσουν τις όλο και πιο απάνθρωπες πολιτικές που αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με ΕΕ και Τουρκία, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο φαντάρος που έλαβε μέρος στην αντιρατσιστική πορεία στην Αθήνα στις 19 Μάρτη και μίλησε στη μικροφωνική που είχε στηθεί στην Ομόνοια, τιμωρήθηκε την Τετάρτη 6 Απρίλη με μερικές μέρες κράτηση, με πρόσχημα ότι δεν είχε πάρει άδεια για να λάβει μέρος στη διαδήλωση.
 
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, που είχε συμμετάσχει στην πορεία με πανώ, καταγγέλει την κίνηση αυτή σε ανακοίνωσή του: “Αλήθεια, από πότε ένας φαντάρος - πολίτης με στολή πρέπει να λάβει άδεια για να ασκήσει τα δημοκρατικά και από το Σύνταγμα κατοχυρωμένα δικαιώματα του;”
 
Η ανακοίνωση καταλήγει, σε παρόμοιο τόνο με την τοποθέτηση του φαντάρου που καταχειροκροτήθηκε στη μικροφωνική: “Δεν θα γίνουμε εμείς, ούτε ως δωρεάν εργατικό δυναμικό ούτε ως προσωπικό λειτουργίας - φρούρησης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνένοχοι στην εκμετάλλευση – καταπίεση – φυλάκιση - διαλογή προσφύγων - μεταναστών, δυνάστες και δεσμοφύλακες των ανθρώπων της τάξης μας. 
 
Το μέγεθος της ποινής και η ποινικοποίηση των αγώνων των στρατευμένων είναι δείγμα αδυναμίας της κυβερνητικής πολιτικής.
Ας γυρίσει ο Π. Καμμένος, ο Δ. Βίτσας, ο ΑΓΕΣ Τελλίδης να δει τα χαρούμενα και υπερήφανα πρόσωπα των συναδέλφων φαντάρων που είναι στο πλευρό μας και εκφράζουν με κάθε τρόπο την Αλληλεγγύη τους.”
 
Το Δίκτυο κάλεσε επίσης με επόμενη ανακοίνωσή του σε κινητοποίηση την Τρίτη 12/4 στις 6μμ στο Υπουργείο Άμυνας.