ΣΕΚ - Συνδιάσκεψη 2011

Η έναρξη των διαδικασιών έγινε την Παρασκευή 18 Φλεβάρη το απόγευμα με τη συζήτηση με θέμα “Κρίση, Αντίσταση, Προοπτική” και εισηγητή τον Πάνο Γκαργκάνα. Την εναρκτήρια συζήτηση παρακολούθησαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ΣΕΚ, μέλη και φίλοι του κόμματος καθώς και προσκεκλημένοι σύντροφοι και συντρόφισσες από εργατικούς και νεολαιίστικους χώρους, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από την υπόλοιπη Αριστερά, από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, από την Ενωση Μεταναστών Εργατών. Αμέσως μετά την εισήγηση έγιναν τοποθετήσεις και χαιρετισμοί.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Αποστόλης Κασιμέρης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Εργαζομένων ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ που μίλησε για τις απεργίες των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες και τις προσπάθειες να κλιμακωθούν σε διαρκείας. Στη συνέχεια πήραν το λόγο ο Κώστας Καταραχιάς, ειδικευόμενος στο Αγία Σοφία και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ με την Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ, η Γιάννα Σακελλαρίου, μέλος της Εργασιακής Επιτροπής ΔΟΛ και εκπρόσωπος των εργαζόμενων στην ΕΠΗΕΑ, ο Σπύρος Μαρκέτος, πανεπιστημιακός.

Ακολούθησαν ο Παναγιώτης Μαυροειδής από το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ), ο Ρεζά Γκολαμί εκ μέρους των Αφγανών Πολιτικών Προσφύγων, ο Σεραφείμ Ρίζος, δάσκαλος από τα Χανιά και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με το σχήμα που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Χρήστος Μπίστης από το ΕΚΚΕ, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, φοιτήτρια Ιατρικής Ιωαννίνων. Συνέχισε ο Χρήστος Τουλιάτος από την Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.), ο Νίκος Καββαδάς, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, η Ντίνα Γκαρανέ, καθηγήτρια στη Γ'ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Σόλη Ρασούλ, εκ μέρους των Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων, η Ελλη Πανταζοπούλου, φοιτήτρια Νομικής Αθήνας και τέλος ο Θανάσης Διαβολάκης, από το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με την Ανταρσία στο Λιμάνι.

Στις 9 συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ημερών, έγιναν συνολικά 115 τοποθετήσεις από συντρόφους και συντρόφισσες του ΣΕΚ, αντιπρόσωπους και παρατηρητές της Συνδιάσκεψης από όλη την Ελλάδα. Οι περισσότερες παρεμβάσεις έγιναν στις συζητήσεις για τη δράση στο εργατικό, για το επαναστατικό κόμμα σήμερα, για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεκάδες ήταν οι τοποθετήσεις και στις συζητήσεις για το μέτωπο της ΚΕΕΡΦΑ, τους φοιτητές, τους μαθητές, την οικονομική εξόρμηση, τις επαναστατικές ιδέες και το Μαρξισμό 2011.

Διαβάστε επίσης:

Ο λόγος σε συντρόφους και συντρόφισες συνέδρους