Η Πανεργατική είναι δύναμη για κλιμάκωση παντού

Δεν θα λείψουν οι εργαζόμενοι στις Συγκοινωνίες, στην ΕΘΕΛ, τον ΗΣΑΠ, το ΜΕΤΡΟ, τον ΗΛΠΑΠ, που συνεχίζουν να απεργούν, παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου την προηγούμενη βδομάδα – παραλύοντας μαζί με τους σιδηροδρομικούς, τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ τις μεταφορές στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν θα λείψουν οι εργαζόμενοι του Ομίλου Ιντρακόμ, που το προηγούμενο 15νθήμερο πραγματοποίησαν δύο 48ωρες απεργίες ενάντια στις απολύσεις και καλούν στη συγκέντρωση στις 10πμ στο Μουσείο.

Δεν θα λείψουν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ που μετά την απεργία των 11 ημερών, συνεχίζουν ενάντια στην υλοποίηση του νόμου του Λοβέρδου και καλούν στην Αθήνα σε προσυγκέντρωση στις 10πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας για να ανέβουν στο Μουσείο.

Δεν θα λείψουν οι μικροπωλητές που οι επιθέσεις της αστυνομίας έχουν βάλει συστηματικά στο στόχαστρο, δεν θα λείψουν οι μετανάστες που παλεύουν για νομιμοποίηση, οι απεργοί πείνας και οι συμπαραστάτες τους που απαιτούν άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.

Δεν θα λείψουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι που προχωράνε σε 48ωρη απεργία 22-23 Φλεβάρη με προοπτική κλιμάκωσης, δεν θα λείψουν ούτε οι μαθητές που μαζί με τους εκπαιδευτικούς διαδηλώνουν και κλείνουν δρόμους ενάντια στις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα σχολείων, ούτε οι φοιτητές που παλεύουν ενάντια στα σχέδια της Διαμαντοπούλου.

Κατάληψη

Δεν θα λείψουν οι εναερίτες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποίησαν κατάληψη των κεντρικών της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη ενάντια στην επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση.

Δεν θα λείψουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι της ΠΟΕ ΟΤΑ που την Τρίτη, παραμονή της απεργίας προχώρησαν σε καταλήψεις δημαρχείων σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην εφαρμογή του Καλλικράτη, υπερασπίζοντας τις λειτουργίες των δήμων και το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Δεν θα λείψουν οι δικηγόροι και οι μηχανικοί που παλεύουν ενάντια στην «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων που ψήφισε η κυβέρνηση προς όφελος των μεγάλων τράστ, ούτε οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες και τα κανάλια που δίνουν τη μάχη ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές μισθών που σπρώχνουν οι λαμπράκηδες, οι μπόμπολες, οι κυριακού και οι υπόλοιποι βαρώνοι των ΜΜΕ. Οσο και να προσπαθούν οι τελευταίοι να κρύψουν αυτήν την εικόνα, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: ολόκληρη η χώρα είναι ένα καζάνι που βράζει.

Στις 23 Φλεβάρη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, «ρετιρέ» και «γενιά των 500 ευρώ», ντόπιοι και μετανάστες, «πνευματικοί» και «χειρωνάκτες», «μόνιμοι» και «συμβασιούχοι», άντρες και γυναίκες - ξεπερνώντας όλους τους διαχωρισμούς που μπορεί να σκεφτεί και να επιβάλλει η αστική προπαγάνδα – θα βρεθούμε όλοι μαζί στην απεργία αλλά και στους δρόμους στα συλλαλητήρια δείχνοντας τη δύναμη της εργατικής τάξης. Θα αποκαλύψουμε με τον πιο μαζικό και δυναμικό τρόπο ότι μειοψηφία και συντεχνία είναι η κυβέρνηση, η τρόικα, τα δεκανίκια του ΛΑΟΣ-ΝΔ και τα αφεντικά τους, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι. Και είναι όλοι τους ανεπιθύμητοι.

Ολοι στην απεργία, όλοι με τα πανώ στα συλλαλητήρια, στην Αθήνα στις 10πμ στο Μουσείο, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο (προσυγκέντρωση 9.30πμ, Καμάρα) και στις άλλες πόλεις εκεί που καλούν τα εργατικά κέντρα. Για την ανατροπή του μνημονίου-κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ και απαιτώντας: Διαγραφή του χρέους και στάση πληρωμών. Κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο. Απαγόρευση των απολύσεων, προσλήψεις και αυξήσεις στους μισθούς. Λεφτά για την Υγεία, την Παιδεία, τις Συγκοινωνίες και όχι για τη Frontex και τους εξοπλισμούς. Νομιμοποίηση των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες.