Ελευθερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Τα αιτήματα των εργατών στην επανάσταση

Σας παρουσιάζουμε ένα εργατικό πρόγραμμα δίκαιων αιτημάτων, για να επιβεβαιώσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της επανάστασης και να εμποδίσουμε να φύγει ο έλεγχος της επανάστασης από τον κόσμο στη βάση, ο οποίος πρέπει να βγει ωφελημένος.

Τα εργατικά αιτήματα που θέταμε ήδη πριν από την Επανάσταση της 25ης Γενάρη και αποτέλεσαν το πρελούδιο σ'αυτήν την ένδοξη επανάσταση είναι:

1. Αύξηση του κατώτατου μισθού και της σύνταξης, και περιορισμός του χάσματος ανάμεσα στον ανώτατο και στον κατώτατο μισθό ώστε κανένας μισθός να μην είναι πάνω από 15 φορές μεγαλύτερος του κατώτατου ώστε να πετύχουμε το στόχο της κοινωνικής δικαιοσύνης που γέννησε η επανάσταση. Επίδομα ανεργίας και αναπροσαρμογή των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

2. Ελευθερία να οργανώνουμε ανεξάρτητα συνδικάτα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και προστασία των συνδικάτων και των ηγετών τους.

3. Δικαίωμα στη διασφάλιση της εργασίας και προστασία από την απόλυση για όλους τους εργάτες (χειρωνάκτες και μη), τους χωρικούς και τους επαγγελματίες. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επιστροφή των απολυμένων στις δουλειές τους. Να καταργηθούν όλες οι δικαιολογίες που οδηγούν στην πρόσληψη συμβασιούχων.

4. Επανεθνικοποίηση όλων των ιδιωτικοποιημένων εταιρειών και σταμάτημα χωρίς εξαιρέσεις στο διαβόητο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που διέλυε την εθνική μας οικονομία κάτω από το έκπτωτο καθεστώς.

Εργασία

5. Οριστική απομάκρυνση των διεφθαρμένων μάνατζερ που είχαν επιβληθεί στις εταιρείες για να τις διοικούν και να τις ξεπουλάνε. Περιορισμό των θέσεων συμβούλων που προσλαμβάνονται παρότι είναι σε ηλικία συνταξιοδότησης και τρώνε τρία δισεκατομμύρια εθνικού εισοδήματος, με σκοπό να ανοίξουν δυνατότητες εργασίας για τους νέους. Επαναφορά της εφαρμογής περιορισμών στις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών ώστε να παραμένουν φτηνές και να μην επιβαρύνουν τους φτωχούς.

6. Δικαίωμα στους αιγύπτιους εργάτες να απεργούν, να οργανώνουν καταλήψεις και ειρηνικές διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που απεργούν τώρα ενάντια στα απομεινάρια του αποτυχημένου καθεστώτος, ενάντια σε όσους είχαν φυτευτεί στις εταιρείες για να τις διοικούν μέχρι να τις ξεπουλήσουν. Η γνώμη μας είναι ότι αν η επανάσταση δεν οδηγήσει σε δίκαια ανακατανομή του πλούτου, δεν αξίζει τίποτα. Οι ελευθερίες δεν είναι πλήρεις χωρίς τις κοινωνικές ελευθερίες. Το δικαίωμα στην ψήφο είναι φυσικά δεμένο με το δικαίωμα στο καρβέλι του ψωμιού.

7. Η υγεία είναι βασική προϋπόθεση για αύξηση της παραγωγής.

8. Διάλυση της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, η οποία ήταν ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα διαφθοράς στο καθεστώς που κατέρρευσε. Να εκτελεστούν όλες οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν παρθεί εναντίον της, να κατασχεθούν τα περιουσιακά της στοιχεία και τα έγγραφά της. Να κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία των ηγετών της, των σωματείων που ανήκαν σε αυτήν, και να γίνει έρευνα.

Ακολουθούν υπογραφές εργατών και συνδικαλιστών. Η λίστα των ιδιοτήτων τους είναι: Μετεωρολογική Υπηρεσία, Τεχνικοί Υγείας, Νοσοκόμα, Εργοστάσιο Επεξεργασίας Ζάχαρης αλ-Φαγιούμ, Πολυκατάστημα Ουμάρ Εφέντι, Σωληνουργία Φιούτσερ Πάιπς, Υφαντουργία Χελουάν, Τσιμεντοβιομηχανία Τούρα, Αιγυπτιακή Εμπορική Φαρμακευτική Εταιρεία, Εργοστάσιο Επεξεργασίας Ζάχαρης Χαουαμντίγια, Αιγυπτιακή Φαρμακευτική, Λιπάσματα Σουέζ, Στρατιωτικά Εργοστάσια νο 45, νο 99 και νο 999, Γενική Υπηρεσία Μεταφορών, Υπεργολάβοι Καΐρου, Γενική Υπηρεσία Πολιτιστικών Κέντρων, Εθνική Υπηρεσία Ταχυδρομείων, Σωματείο Φοροεισπρακτόρων, Βιομηχανία Σχοινιών αλ-Κανά, Εταιρεία Φιούτσερ, Κέντρα πληροφοριών, Δερματουργία, Πετρελαιοβιομηχανία Πετροτρέιντ