Εργατικό κίνημα
Πρακτορεία Τύπου: Απεργία 7 Σεπτέμβρη

24ωρη απεργία σε όλες τις επιχειρήσεις εκτύπωσης και διακίνησης εφημερίδων πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των πρακτορείων διανομής Τύπου και οι εργαζόμενοι στα πιεστήρια, στις 7 Σεπτέμβρη.

Η απεργία στις 7/9 αποτελεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους στη διανομή του Τύπου οι οποίοι την περασμένη βδομάδα πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας και μια μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι στα δυο μεγάλα πρακτορεία, το Άργος και την Ευρώπη υφίστανται τις συνέπειες των ανακατατάξεων στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των μεγάλων συγκροτημάτων των ΜΜΕ. 

Στο κάλεσμά της η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών καταγγέλει: “Την επόμενη μέρα που ονειρεύονται τη βλέπουμε ήδη και στους συναδέλφους της «Ευρώπης», που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα, χωρίς δουλειά και απλήρωτοι για δυο μήνες, αλλά και στους συναδέλφους της «Άργος» που βλέπουν δίπλα τους να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, οι εργολάβοι με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα”. 

Η αφίσα της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου για την απεργία είναι χαρακτηριστική για την κατάσταση στον κλάδο: “Στον Πήγασο 430 άνεργοι – 5 μήνες απλήρωτοι. Στο ΔΟΛ 450 απολυμένοι – 8,5 μήνες απλήρωτοι. Στην Ίριδα 160 υποψήφιοι για απόλυση – 4,5 μήνες απλήρωτοι. Στην Ευρώπη 250 υποψήφιοι για απόλυση – 2 μήνες απλήρωτοι. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Είναι ώρα για αγωνιστική δράση”.Τη συμμετοχή της στην απεργία έχει ανακοινώσει και η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων.