Εργατικό κίνημα
Υπηρεσία Ασύλου: 48ωρη απεργία

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη με βασικό αίτημα την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων για τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου σε όλα τα γραφεία και τα κλιμάκια της χώρας αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της έκτακτης Γ.Σ. που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου στις 30/8. Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Κλαυθμώνος την Πέμπτη 7/9 στις 11 π.μ.

“Παρά τις δεσμεύσεις που λάβαμε από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις του Μάρτη και του Απρίλη, το ζήτημα της ομαλοποίησης των πληρωμών μας δεν έχει ακόμα επιλυθεί με αποτέλεσμα να παραμένουμε ξανά απλήρωτοι από δύο έως και τρεις μήνες”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Μπροστά μας βρίσκεται και η μάχη ενάντια στις επικείμενες απολύσεις του μισού δυναμικού της υπηρεσίας μετά τη λήξη των συμβάσεων στο τέλος του χρόνου. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του σωματείου. Ο προσανατολισμός είναι να κινηθούμε με δυναμικές κινητοποιήσεις. Είναι σαφές ότι από την μεριά της κυβέρνησης προέχουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις τόσο στο οικονομικό ζήτημα όσο και στο συνολικότερο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού. Από την μεριά μας χρειάζεται να οργανωθούμε για να επιβάλουμε τις λύσεις μας”, ανέφερε στην ΕΑ ο Λουκάς Θεοτοκάτος από το ΔΣ του Σωματείου.