Εργατικό κίνημα
Επ. Κεφαλαιαγοράς: Στάση εργασίας 4/9

Με αγωνιστικό τρόπο ξεκίνησε ο Σεπτέμβρης για τους εργαζόμενους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 4/9 από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. 

Είναι εντυπωσιακό ότι χωρίς καμία ιδιαίτερη προετοιμασία από το Δ.Σ του συλλόγου, οι συνάδελφοι συμμετείχαν μαζικά στη στάση εργασίας και στην –σχεδόν αυθόρμητη– συγκέντρωση που έγινε έξω από το κτίριο. Ακόμα και το πρωτόκολλο της Επιτροπής έκλεισε, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι και το μοναδικό τμήμα που έχει συναλλαγή με το κοινό.

Πέρα από τα πάγια αιτήματα του συλλόγου όπως το νέο οργανόγραμμα με περιγραφή θέσεων, ο κανονισμός λειτουργίας και οι προσλήψεις, αυτό που εξόργισε τους συναδέλφους ήταν η στάση της διοίκησης να αποφασίσει, μέσα στον Αύγουστο και όταν οι περισσότεροι συνάδελφοι λείπαμε σε άδειες, ότι μειώνει τον αριθμό των δίωρων αδειών που δικαιούμαστε να παίρνουμε κάθε μήνα.

Η επιτυχία της στάσης εργασίας βάζει πλέον μεγάλη πίεση πάνω στη διοίκηση να επαναξιολογήσει την απόφασή της. Αλλά είναι και ένα καλό κρατούμενο για να πιέσουμε και το Δ.Σ. του Συλλόγου –που όλο το καλοκαίρι απέφευγε να καλέσει Γ.Σ., παρότι η πρόθεση της διοίκησης ήταν γνωστή– να εγκαταλείψει επιτέλους την τεχνοκρατική προσέγγιση, ότι είμαστε στελέχη. Είμαστε εργαζόμενοι και όταν δεχόμαστε επίθεση απαντάμε όπως κάνουν πάντα οι εργαζόμενοι: αγωνιστικά, μαζικά, ενωτικά και ανυποχώρητα.