Εργατικό κίνημα
ΨΝΘ: Μια νέα αγωνιστική περίοδος για τους εργαζόμενους

Με την απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομείων στις 8 Σεπτέμβρη και τη διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη ξεκινάει μια νέα αγωνιστική περίοδος για τους εργαζόμενους. 

Πέρυσι η επιτυχία της διαδήλωσης των υγειονομικών μια μέρα πριν τη ΔΕΘ έδειξε το πόσο απασχολεί τους εργαζόμενους το ζήτημα των ελλείψεων στην Υγεία. Δυστυχώς το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα και γι'αυτό ετοιμαζόμαστε να βγούμε ξανά μαζικά στο δρόμο. Στο νοσοκομείο μας παρότι η ηγεσία του σωματείου έχει αργήσει να κινηθεί για την οργάνωση της διαδήλωσης, οργανώνουμε από τα κάτω την παρουσία των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις. 

Συνεργεία της Εργατικής Αλληλεγγύης, μαζί με αγωνιστές του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια και εργαζόμενους του νοσοκομείου κάνουμε περιοδείες καλώντας τον κόσμο στις διαδηλώσεις στις 8 κι 9 Σεπτέμβρη. Έχουμε μπροστά μας τη μάχη για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι. Ο ερχομός των συμβασιούχων μέσω ΟΑΕΔ στο νοσοκομείο είναι μεγάλη ανάσα για μας. Πρέπει να μείνουν στη δουλειά με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και να προσληφθούν κι άλλοι γιατί τα κενά είναι μεγάλα. Η ανακύκλωση εργαζομένων δεν είναι λύση.

Μαζί με συμβασιούχους που εργάζονται στο ΨΝΘ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου φτιάχτηκε Επιτροπή Αγώνα με αίτημα τη μονιμοποίησή τους, βγάλαμε προκήρυξη που καλεί στις διαδηλώσεις και ήδη την Τετάρτη θα γίνει η πρώτη δράση της Επιτροπής εν όψει του αγωνιστικού διημέρου. Δεν θα σταματήσουμε στις 9 Σεπτέμβρη. Οργανώνουμε από τώρα την παρέμβασή μας και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης για το ζήτημα των συμβασιούχων, των προσλήψεων και των ελλείψεων.

Είναι πολύ σημαντικό να βγούμε όλοι μαζί τόσο στις 8 όσο και στις 9 Σεπτέμβρη. Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση αλλά και το σύνολο των μνημονιακών μέτρων δεν αφορούν μόνο τα νοσοκομεία. Θεωρούμε πολύ σημαντικό το παράδειγμα των εργαζομένων στο ΚΘΒΕ, που αποφάσισαν στάση εργασίας στις 8/9 και συμμετοχή στη διαδήλωση μαζί μας. Χρειάζεται η ΕΔΟΘ να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση για όλο το δημόσιο την Παρασκευή και να διαδηλώσουμε ενωτικά το Σάββατο.

Κατερίνα Αβραμίδου
εργαζόμενη, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης