Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο 16/9, Άγαλμα Βενιζέλου

Mεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Το συλλαλητήριο είναι καλεσμένο στις 11πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία που θα περάσει από το αμερικάνικο προξενείο, θα κατευθυνθεί προς τα γραφεία της Χ.Α με αίτημα το κλείσιμό τους και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. 

H απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε σε δύο συσκέψεις που έγιναν με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης τον Ιούλη και τον Αύγουστο με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων, αντιρατσιστικών οργανώσεων, σωματείων και αγωνιστών-τριών από μια σειρά χώρους, ανάμεσά τους η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, η Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η ΟΚΔΕ, η ΚΑΡ, το ΨΝΘ, η ΕΝΙΘ, το σωματείο Δήμου Αμπελοκήπων, το ΚΘΒΕ κ.α. Πρόκειται να κυκλοφορήσει κοινή αφίσα και προκήρυξη ενώ υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα προς σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και κινήσεις να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους και να μαζικοποιήσουν το συλλαλητήριο.

«Προχωρήσαμε τη Δευτέρα 4/9 σε συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ που έγινε στην ΕΔΟΘ με στόχο μια μαζική καμπάνια δράσης για τις 16/9» μας είπε η Φύλλια Πολίτη. «Αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις: Εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις σε Τούμπα, Χαριλάου, Δυτικά και κέντρο την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη, μια μαζική πικετοφορία-αφισοκόλληση στην Καμάρα την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη στις 7μμ, εξορμήσεις στις σχολές και στα σχολεία, μαζική παρέμβαση της ΚΕΕΡΦΑ και προπαγάνδιση της 16/9 στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, εξορμήσεις στα νοσοκομεία, την ΕΡΤ και άλλους χώρους εργασίας της πόλης».

Νέα σύσκεψη θα γίνει την επόμενη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο στις 7μμ.