Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Κλείστε τα “Γραφεία” της Χρυσής Αυγής: Μεγάλη ανταπόκριση

Με εξορμήσεις σε εργατικούς χώρους, τζαμιά και γειτονιές συνεχίστηκαν την περασμένη εβδομάδα οι αντιφασιστικές εξορμήσεις της ΚΕΕΡΦΑ για την επιτυχία της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης και πορείας στις 16/9 στο Σύνταγμα. 

Mεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώνονται το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό αίτημα να κλείσουμε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων και σε όλες τις άλλες πόλεις. Φέτος η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μετατρέπεται σε μέρα μνήμης και τιμής, αλλά και απόφασης ότι θα σταματήσουμε τους νεοναζί δολοφόνους από την Ελλάδα μέχρι την Αμερική του Τραμπ. 

«Το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη έγινε εξόρμηση της ΚΕΕΡΦΑ  στην πλ. Κυψέλης και  περιοδεία στην Φωκίωνος Νέγρη με κεντρικό θέμα το κάλεσμα στο αντιφασιστικό τριήμερο δράσης 16-18/9 στην επέτειο των 4 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», μας μεταφέρει ο Γιάννης. «Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο που γνωρίζει τη σταθερή παρουσία της ΚΕΕΡΦΑ στη γειτονιά  και που αναγνώριζε την ανάγκη δράσης εδώ και τώρα για να κλείσουν τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Βλέποντας την προκήρυξη με το πρόσωπο του Π. Φύσσα και της πρόσφατα δολοφονημένης Χέδερ Χάγερ γινόταν αμέσως η σύνδεση των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής με τις αντίστοιχες στο Σάρλοτσβιλ αλλά και τις μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ».

 «Μεγάλη ανταπόκριση είχε η εξόρμηση της ΚΕΕΡΦΑ στον πεζόδρομο του Περιστερίου την περασμένη Παρασκευή», μας είπε ο Παντελής. «Εργαζόμενοι και νεολαίοι της περιοχής σταματούσαν να συζητήσουμε για το πως θα ξεμπερδέψουμε με τους νεοναζί και με ποιον τρόπο θα μπουν φυλακή. Αρκετοί από αυτούς άφησαν τηλέφωνα για να βοηθήσουν να οργανώσουμε τη συνέχεια. Μάλιστα μαθητές από δύο σχολεία πήραν προκηρύξεις για να δώσουν στους συμμαθητές τους και συζητούσαν για το πως θα καταφέρουν να κατεβάσουν πανό από τα σχολεία τους στις 16 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα. Δόθηκαν 11 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης και 1 περιοδικό».

«Όλοι στο Σύνταγμα 16/9»

Αντιφασιστική εξόρμηση οργάνωσαν οι τοπικές ΚΕΕΡΦΑ στον Πειραιά στη Χιπ Χοπ συναυλία που έγινε το Σάββατο 2/9 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. «Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ πραγματοποιήσαμε εξόρμηση στην είσοδο της συναυλίας με τραπεζάκι και σημαίες. Υποδεχόμασταν τον κόσμο που ερχόταν στη συναυλία με σύνθημα “να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής”, “όλοι στο Σύνταγμα στις 16/9” και τους καλούσαμε να υπογράψουν στην καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ», μας είπε η Ευγενία. «Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Μέσα σε μία ώρα συγκεντρώθηκαν δεκάδες υπογραφές κυρίως από νεολαίους, μαθητές, φοιτητές, άνεργους και εργαζόμενους. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που γνώριζαν ήδη για το συλλαλητήριο, δήλωναν ότι θα συμμετέχουν και άφηναν το τηλέφωνό τους για να βοηθήσουν στην επιτυχία του. Στη διάρκεια της συναυλίας, έγινε ανακοίνωση από μέλος του συγκροτήματος Social Waste για τις 16 και 18/9 που καταχειροκροτήθηκε». 

«Την Παρασκευή το πρωί κάναμε εξόρμηση στο Τζαμί της γειτονιάς μας στα Κάτω Πετράλωνα, μαζί με Πακιστανούς μετανάστες που είναι μέλη της ΚΕΕΡΦΑ», μας είπε ο Δημήτρης. «Είχε πάρα πολύ κόσμο γιατί ήταν μέρα γιορτής για τους Μουσουλμάνους. Μοιράσαμε την προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ και η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή. Οι περισσότεροι μας είπαν ότι θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση στις 16/9 μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Αυτή την εβδομάδα οργανώνουμε μαζί τους εξόρμηση και στα μαγαζιά των πακιστανών με προκήρυξη στα ουρντού».