Η Αριστερά
Ημερίδα ΜΑΧΩΜΕ

Την Κυριακή 14/1 στα πλαίσια του τριήμερου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου του ΜΑΧΩΜΕ (Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Έρευνας) με τίτλο «Προϋποθέσεις υπέρβασης της λιτότητας και της επιτροπείας», πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Πολιτικό και Κοινωνικό Μέτωπο Ανατροπής, αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων». Στη συζήτηση συμμετείχαν αποδεχόμενοι την πρόσκληση των συντρόφων της ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, το ΝΑΡ, ο Σύλλογος Γ. Κορδάτος, ο Εργατικός Αγώνας, το Σχέδιο Β’ και το ΕΠΑΜ. 

O διάλογος και ο συντονισμός των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς ενάντια στις μνημονιακές επιθέσεις είναι παραπάνω από αναγκαίος. Σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν έχουν θέση δυνάμεις που έχοντας υιοθετήσει τη ρητορική της ακροδεξιάς επιτέθηκαν στους σ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτηρίζοντάς τους οπαδούς του Σόρος, δηλώνοντας ότι οι αναφορές στην Αριστερά και στις ταξικές διακρίσεις είναι ιδεολογήματα που εμποδίζουν την ενότητα όλων των Ελλήνων! Είναι προβληματικό να επιδιώκει η ΛΑΕ “πατριωτικό μέτωπο” με το ΕΠΑΜ.

Η πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να πρωτοστατήσει στους αγώνες για ν’ ανατρέψουμε παλιά και νέα μνημόνια και να τσακίσουμε το ρατσισμό και τους φασίστες. Εξοπλισμένη με ένα πρόγραμμα που δεν θα λειαίνει τις αντικαπιταλιστικές αιχμές του προσπαθώντας να συνδυάζει το «ριζοσπαστισμό» με το «ρεαλισμό», αντίθετα θα διεκδικεί ξεκάθαρα διαγραφή του χρέους, κρατικοποιήση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, διεθνιστική ρήξη με ευρώ και ΕΕ. Ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει το εργατικό κίνημα να κλιμακώσει την σύγκρουσή του με τους καπιταλιστές με προοπτική όχι μια εκλογική συνεργασία, αλλά την πάλη για την επανάσταση και τον σοσιαλισμό.