Διεθνή
Ελβετία: Έξω ο Τράμπ

Μετά από τα προειδοποιητικά σήματα του κινήματος στην Βρετανία που ανάγκασαν τον Τραμπ να ακυρώσει το ταξίδι του στο Λονδίνο, τη σκυτάλη παίρνει το κίνημα στην Ελβετία. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για ένα κομμάτι γης όπου δεν θα τον περιμένουν διαδηλωτές ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Ποιος θα διαδήλωνε άλλωστε σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο που βρίσκεται πάνω στα βουνά ; 

Μέσα σε λίγες μέρες από την ανακοίνωση του, δεν έχει μείνει σημαντική πόλη της Ελβετίας στην οποία να μην οργανώνεται διαδήλωση ενάντια στην άφιξη του. Ζυρίχη, Βέρνη, Λωζάνη, Γενεύη, Φριμπούρ, Νοσατέλ, Μπελινζόνα! Στο κάλεσμα της για διαδηλώσεις σε όλες τις γαλλόφωνες πόλεις η Σολινταριτέ αναφέρει:

«Διάφοροι Ευρωπαίοι ηγέτες όπως η Τερέζα Μέι, και ο πρόεδρος του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Alain Berset, είναι πρόθυμοι να σφίξουν το χέρι του και να τον διαβεβαιώσουν ότι και αυτοί θα κάνουν τα πάντα για να καταστείλουν τους πρόσφυγες, να στιγματίσουν τους μουσουλμάνους και να εφαρμόσουν πολιτικές λιτότητας και κατάργησης των κοινωνικών παροχών.

Αλλά υπάρχει μια άλλη Ευρώπη και μια άλλη Ελβετία! Αυτή των χιλιάδων γυναικών που διαδήλωσαν κατά του σεξισμού τον Μάρτιο του 2017, που αγωνίζεται ενάντια στην υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, που σιωπηλά ή δημόσια καλωσορίζει τους πρόσφυγες, η Ελβετία και η Ευρώπη  της αλληλεγγύης».